Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Fiscalitate Oportunități de carieră Universitaria

Masterat UNIBUC. Drept fiscal 2014-2015

4 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

Despre Facultatea de Drept a Universității din București

Înființată în anul 1859, Facultatea de Drept confirmă atât prin rezultatele studenților și masteranzilor, cât și prin cele ale absolvenților săi locul de frunte ocupat în sistemul învățământului juridic românesc. Expresie a recunoașterii valorii sale, Facultatea de Drept este membru fondator al Hexagonului facultăților de drept din România, și a dezvoltat numeroase colaborări naționale și internaționale, una dintre acestea Colegiul Juridic Româno-Francez de studii europene, organizat împreună cu un consorțiu format din prestigioase facultăți de drept din Franța.

Corpul profesoral al Facultății de Drept include cercetători cu un loc bine conturat în științele dreptului, ale căror publicații sunt referințe obligatorii, precum și practicieni valoroși, ale căror nume și pregătire remarcabilă sunt respectate în toate domeniile profesiilor juridice.

Studenții și masteranzii Facultății de Drept au la dispoziție cea mai bogată bibliotecă de carte juridică din România. Sesiunea anuală de comunicări științifice a studenților și masteranzilor reprezintă o modalitate de încurajare a implicării acestora în cercetare în domeniile dreptului pe care le studiază. Potrivit statisticilor recente, Facultatea de Drept, Universitatea din București, are cei mai mulți candidați admiși în Institutul Național al Magistraturii, și la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. De asemenea, cele mai prestigioase societăți de avocați din România recrutează cu precădere absolvenții acestei facultăți.

Programul de Master Drept Fiscal

Fiscalitatea constituie încă un domeniu “rezervat” economiștilor, cu toate că aspectele juridice primează în rezolvarea disputelor dintre contribuabili și fisc, iar normele dreptului european cunosc  o mare aplicare în această materie.

Masteratul a fost înființat ca urmare a interesului în creștere manifestat în piața serviciilor de consultanță, dar și de asistență și reprezentare în litigii pentru juriștii specializați în fiscalitate. În ultimii ani a devenit evident că fiscalitatea ridică în primul rând probleme de natură juridică și constituie un domeniu în care profesiile juridice trebuie să-și ocupe locul cuvenit. Pentru acest motiv, programul de master se focalizează asupra aspectelor de drept legate de tematica fiscalității.

Pentru a gestiona în manieră profesionistă conflictele fiscale, de valori însemnate, juriștii  care au dobândit  în cursul de licență cunoștințe generale au posibilitatea aprofundării tuturor aspectelor specifice dreptului fiscal în cadrul acestui masterat.

În considerarea complexității problematicii fiscalității, programul de master presupune studiul materiilor ce analizează fiscalitatea din perspectivă națională dar și europeană, deopotrivă dreptul substanțial dar și cel procedural aplicabil, impozitarea atât directă cât și indirectă, privind persoanele fizice dar și cele juridice. De asemenea, în vederea asigurării unei pregătiri comprehensive a masteranzilor, programul analizează din punct de vedere juridic contabilitatea întreprinderii.

Cursuri

Programul de Master Drept Fiscal propune următoarele cursuri:
• Teoria generală a dreptului fiscal
• Drept contabil
• Impozitarea persoanelor juridice
• Impozitarea nerezidenților
• Drept fiscal european
• Taxa pe valoare adăugată
• Impozitarea persoanelor fizice și contribuțiile sociale
• Procedura fiscală și contenciosul fiscal

Colectivul de cadre didactice este format din profesorii reputați ai universităților ce fac parte din consorțiul Universitaria, dintre care amintim pe prof. dr. Radu Bufan, conf. dr. Dan Șova, conf. dr. Ciprian Paun ș.a. În fiecare semestru o serie de cursuri sunt susținute în limba engleză de către profesori invitați provenind de la cunoscute universități și institute de cercetare din Europa; în anul universitar 2013/2014 a răspuns invitației noastre dl. prof. dr. h. c. Jacques Malherbe de la Universitatea din Louvain.

Activitățile didactice sunt susținute și de către practicieni reputați și doctori în științe activând în cadrul unor societăți de avocatură și de consultanță: Ionuț Simion (Pricewaterhouse Coopers), Dan Dascălu, (David & Baias), Gheorghe Matei (Leaua&Asociații), Mirela Buliga (Leaua&Asociatii) precum și specialiști din aparatul central al Ministerului Finanțelor, cu responsabilități în elaborarea actelor normative din domeniul lor de activitate: dr. Oana Iacob – TVA,  dna. Tanti Anghel – procedură fiscală, etc.

Informații cu privire la programul de master

Durata masterului este de 1 an (1 octombrie – 30 iunie).

Programul de master se adresează cu precădere practicienilor și celor care vor să se perfecționeze în acest domeniu, astfel încât cursurile vor fi programate începând cu ora 16.

Numărul maxim de participanți la program este de 45.

Primii 20 admiși în urma examenului vor ocupa locurile pentru care taxa de școlarizare este acoperită din alocații de la bugetul de stat. Taxa de școlarizare pentru persoanele care ocupă celelalte 25 de locuri în urma examenului de admitere este de 3.600 lei.

Admitere

Condiții pentru înscriere:
• 240 credite sau 180 credite + master cu 120 credite
• Documentele necesare pentru înscriere sunt publicate la www.drept.unibuc.ro.

Taxa de înscriere este de 330 lei.

Examenul de admitere se organizează la disciplinele:
• Drept fiscal
• Drept societar

Examenul de admitere va consta într-un test grilă cu 50 de întrebări, cuprinzând 25 întrebări din tematica dreptului fiscal și 25 întrebări din tematica dreptului societar publicate la www.drept.unibuc.ro.

Înscrierile se vor face în perioada 5-12  septembrie 2014 iar examenul de admitere va avea loc în data 17 septembrie 2014.

Pentru detalii și bibliografie a se vedea www.drept.unibuc.ro

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership