Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Lansare de carte: Noul Cod de Procedură Penală – Comentarii și explicații | Victor I. PETRIȘOR
05.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Baroului București organizate de Consiliul Baroului București, joi 4 septembrie 2014, a avut loc lansarea volumului Noul Cod de Procedură Penală – Comentarii și explicații, autor avocat Victor I. PETRIȘOR.

Evenimentul s-a desfășurat în monumentala Sală a Pașilor Pierduți din Palatul Curții de Apel București în prezența unui public numeros.

Lucrarea a fost recomandată de prefațatorul volumului, cercetător științific asociat, avocat dr. juris Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU, consilier în Consiliul Baroului București.

Cartea scrisă de avocatul Victor I. PETRIȘOR este o lucrare de actualitate. Volumul are o importanță aparte în actualul context al disputelor științifice și profesionale, de aplicare a unei noi legi de procedură penală. Codul de Procedură Penală recent intrat în vigoare, rupe cu tradiția dreptului românesc, astfel că un volum de comentarii și explicații este cu atât mai bine venit, cu cât acesta este rodul gândirii unui practician care, prin cărțile scrise în ultimii ani, a intrat în rândul teoreticienilor comentatori. Perspectiva practicianului asupra noii legi de procedură are un impact de primă mărime pentru întreaga comunitate profesională, într-o Românie care în ultimii doi ani a făcut schimbări radicale în ceea ce privește legislația. Sintagma Noul Cod, precede codurile fundamentale naționale: Codul Civil, Codul de Procedură Civilă, Codul Penal, Codul de Procedură Penală. Indiscutabil, noile texte legale au declanșat dezbateri aprige din perspectiva aplicării unor coduri care legiferează instituții noi de drept și totodată dau un conținut diferit unor instituții care păstrează terminologia consacrată în cultura juridică națională.

Comunitatea practicienilor profesiilor juridice se află în Epoca noilor coduri, care fundamentează și o nouă cultură juridică, într-o Românie aflată din 2007 la confluența dintre europenizarea dreptului și globalizarea fenomenelor sociale. Apariția unor idei diferite despre Adevăr, Justiție și Dreptate într-o lume marcată de o criză economică fără precedent, sunt tot atâtea motive care justifică necesitatea de a aborda și Codul de Procedură Penală din perspectiva practicianului.

Cartea lansată este un reper al bibliografiei juridice a momentului, care se constituie într-o informație în cadrul studiului socio-istoric al Dreptului, autorul, recurge la metodologia clasică a comentariului și a explicării textului. Comentariile și explicațiile din această carte se constituie într-un important instrument de lucru pentru toți practicienii dreptului: avocați, magistrați, procurori, notari, executori judecătorești, consilieri juridici, studenți, etc.

Parafrazând pe ARGHEZI, Avocatul Victor. I. PETRIȘOR, a schimbat pledoaria în “condei” şi gândirea juridică în „calimară”. Totodată a „ivit cuvinte potrivite” în explicațiile și comentariile sale.

Lansarea a fost urmată de o sesiune de autografe oferite de autor cititorilor prezenți.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.