Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Vasile Astărăstoae susține impozitarea ”plicului” dat medicilor de către pacienți


8 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sanatatii

Vasile Astărăstoae, Președintele Colegiului Medicilor din România, a declarat vineri, 5 septembrie 2014, că ”plicul„ oferit medicilor de către pacienți nu este eliminat în nicio altă țară, iar acest fenomen va dispărea când aceste plăți vor fi legalizate și impozitate corespunzător, informează HotNews.ro.

Vasile Astărăstoae: ”Plicul va dispărea în momentul în care plățile informale vor fi legalizate și se va da sub un anumit control. Plicul nu este eliminat nicăieri în lume. Vreau să vă spun că plicul se dă și în Germania, se dă și în Franța, în Japonia nu mai spun, acolo nu există care să vină și să nu dea pentru că ține de cultura lor. Singura problemă este tocmai ca să ai controlul și să nu existe condiționarea actului medical. Reglementarea foarte clară a acestor plăți informale va elimina ceea ce spunem noi acum plicul. ”Plicul” este moral, fapt confirmat și de jurământul lui Hipocrate, în care se precizează: „iar pentru munca mea nu voi primi nici mai mult, nici mai puțin decât face”, dar și afirmația: „iar pe cei nevoiași am să-i ajut”.

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România s-a întrunit la Alba Iulia, unde membrii au dezbătut problemele din sistemul de sănătate. Printre subiectele abordate s-au aflat lipsa medicilor determinată de plecarea acestora în străinătate, finanțarea insuficientă a sănătății și „legislația confuză, interpretabilă și cu tendințe de suprareglementare”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică