Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 
Print Friendly, PDF & Email

ASF introduce noi reguli pe piața asigurărilor
09.09.2014 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității joi, 4 septembrie 2014, un comunicat cu privire la propunerile de modificare legislativă, aprobate de Consiliul ASF. Noile reguli privesc stabilitatea pieței de asigurări/reasigurări, cât și protecția asiguraților.

Propunerile vizează Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei 2009/138/CE privind accesul la activitate și desfășurarea activității de asigurare şi reasigurare (Solvency II) și Proiectul de Normă pentru modificarea și completarea unor acte normative privind activele admise să acopere rezervele tehnice brute ale asigurătorilor, ambele fiind, în prezent, în faza de consultare publică.

Proiectul pentru transpunerea Directivei 2009/138/CE reglementează activitatea societăților de asigurare și/sau reasigurare, precum și atribuțiile ASF aferente supravegherii și exercitării controlului asupra activității acestor entități, în context național și european, însă nu îi include și pe intermediarii de asigurare/reasigurare.

Al doilea Proiect vizează anumite modificări/completări în activitatea de asigurări generale și în asigurările de viaţă, pe care asigurătorii le vor aplica începând cu raportarea activelor admise să acopere rezervele tehnice brute pentru trimestrul IV al exercițiului financiar 2014.

Noile reguli vor crește nivelul de protecție a asiguraților, iar ASF va continua clădirea unei piețe de asigurări robuste, prin modificarea şi completarea Legii nr. 32/2000 și a legislației aplicabile brokerilor de asigurări.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate