Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Act juridic vs. mijloc de probă


9 septembrie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că documentele justificative ale consumului de energie electrică (notă de constatare, factură fiscală, etc.) nu au calitatea de act juridic, care să trebuiască să îndeplinească cerinţele art. 948 C. civ. (art. 1179 NCC), indiferent dacă sunt emise sau nu în baza unui contract, ci reprezintă doar mijloace de probă cu privire la consum. Prin urmare, având în vedere natura acestor documente, nu se poate cere pe cale de acţiune în justiţie constatarea nulităţii acestora, eventualele deficiențe privind conţinutul respectivelor documente putând fi invocate ca apărări vizând forţa probantă a acestora pentru pretenţiile înscrise în cuprinsul lor de emitentul acestora. (Decizia nr. 3144 din 9 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare notă de constatare, proces-verbal de reanaliză, factură fiscală)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică