« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PICCJ ref. modul de aplicare a legii penale mai favorabile în cazul unui concurs de infracţiuni. UPDATE: Decizia ICCJ
17.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

16 septembrie 2014: Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiției a decis în ședința de luni, 15 septembrie 2014, respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării formulate de Curtea de Apel București, Secția I Penală privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept „dacă în cazul în care numai conform Noului Cod penal este incidentă o cauză de încetare a procesului penal pentru una din infracțiunile care intră în concurs, este obligatorie sau nu aplicarea pedepsei pentru cealaltă infracțiune care intră în concurs, tot conform Noului Cod penal”.

***

10 septembrie 2014: Ministerul Public a dat publicității vineri, 5 septembrie 2014, concluziile formulate de PICCJ în cauza nr. 20/1/2014/HP/P a ICCJ având ca obiect rezolvarea de principiu a chestiunii de drept privind: Modul de aplicare a legii penale mai favorabile în cazul unui concurs de infracţiuni, în situaţia în care, conform Noului Cod Penal, pentru una dintre infracţiunile concurente este incidentă o cauză de încetare a procesului penal, iar pentru cealaltă infracţiune pedeapsa aplicabilă este mai severă ca cea prevăzută de Codul penal anterior.

Procurorul General solicită respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării formulate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 345/229/2013 în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile în acest sens.

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD