Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ ref. modul de aplicare a legii penale mai favorabile în cazul unui concurs de infracţiuni. UPDATE: Decizia ICCJ


17 septembrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

16 septembrie 2014: Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiției a decis în ședința de luni, 15 septembrie 2014, respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării formulate de Curtea de Apel București, Secția I Penală privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept „dacă în cazul în care numai conform Noului Cod penal este incidentă o cauză de încetare a procesului penal pentru una din infracțiunile care intră în concurs, este obligatorie sau nu aplicarea pedepsei pentru cealaltă infracțiune care intră în concurs, tot conform Noului Cod penal”.

***

10 septembrie 2014: Ministerul Public a dat publicității vineri, 5 septembrie 2014, concluziile formulate de PICCJ în cauza nr. 20/1/2014/HP/P a ICCJ având ca obiect rezolvarea de principiu a chestiunii de drept privind: Modul de aplicare a legii penale mai favorabile în cazul unui concurs de infracţiuni, în situaţia în care, conform Noului Cod Penal, pentru una dintre infracţiunile concurente este incidentă o cauză de încetare a procesului penal, iar pentru cealaltă infracţiune pedeapsa aplicabilă este mai severă ca cea prevăzută de Codul penal anterior.

Procurorul General solicită respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării formulate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 345/229/2013 în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile în acest sens.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro