Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
3 comentarii

Baroul Cluj. Scoaterea din sală a unui avocat. UPDATE: Comisia Permanentă a UNBR și Președintele UNBR se solidarizează cu demersul Baroului Cluj


11 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

UPDATE, 11 septembrie 2014: Comisia Permanentă a UNBR şi Preşedintele UNBR, dr. av. Gheorghe Florea se solidarizează cu demersul iniţiat de Baroul Cluj de a protesta faţă de incidentul petrecut la Judecătoria Cluj-Napoca, respectiv scoaterea din sală, cu jandarmii, a doamnei avocat Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării mandatului de apărător şi continuarea judecării cauzei în lipsa avocatului, se arată într-un comunicat UNBR.

UNBR va sprijini demersurile intreprinse de baroul Cluj pentru aparărea reputaţiei şi a demnităţii profesionale a doamnei avocat implicate în acest incident regretabil şi solicită reacţia organelor în drept faţă de această faptă care aduce atingere gravă onoarei şi demnităţii profesiei de avocat şi reprezintă o încălcare a normelor de procedură judiciară, a dreptului la apărare al justiţiabilului şi a principiului legalităţii prevăzute de Codul de Procedură Civilă şi de Legea nr.5l/1995, se arată în continuare în comunicat.

* * *

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 10 septembrie 2014, Hotărârea nr. 186/09.09.2014 a Consiliului Baroului Cluj, ca urmare a incidentului semnalat de avocat Kapcza Mikolt Krisztina, petrecut în data de 2 septembrie 2014 la Judecătoria Cluj-Napoca.

În data de 2 septembrie 2014, în cursul dezbaterii cauzei ce face obiectul dosarului nr. 9138/211/2012, judecător Daradics Oana Maria a dispus, apelând la jandarmi, scoaterea din sală a avocatei Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării de către aceasta a mandatului de apărător, continuând apoi judecarea cauzei în lipsa avocatului.

Consiliul Baroului Cluj apreciază că acest incident reprezintă un act de maximă gravitate raportat la normele de procedură judiciară și care pe de o parte aduce atingere gravă onoarei și demnității profesiei de avocat, iar pe de altă parte reprezintă o încălcare a legii și are ca efect încălcarea dreptului la apărare al justițiabilului și a principiului legalității prevăzute de Codul de Procedură Civilă și de Legea nr. 51/1995.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii