Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
3 comentarii

Baroul Cluj. Scoaterea din sală a unui avocat. UPDATE: Comisia Permanentă a UNBR și Președintele UNBR se solidarizează cu demersul Baroului Cluj
11.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

UPDATE, 11 septembrie 2014: Comisia Permanentă a UNBR şi Preşedintele UNBR, dr. av. Gheorghe Florea se solidarizează cu demersul iniţiat de Baroul Cluj de a protesta faţă de incidentul petrecut la Judecătoria Cluj-Napoca, respectiv scoaterea din sală, cu jandarmii, a doamnei avocat Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării mandatului de apărător şi continuarea judecării cauzei în lipsa avocatului, se arată într-un comunicat UNBR.

UNBR va sprijini demersurile intreprinse de baroul Cluj pentru aparărea reputaţiei şi a demnităţii profesionale a doamnei avocat implicate în acest incident regretabil şi solicită reacţia organelor în drept faţă de această faptă care aduce atingere gravă onoarei şi demnităţii profesiei de avocat şi reprezintă o încălcare a normelor de procedură judiciară, a dreptului la apărare al justiţiabilului şi a principiului legalităţii prevăzute de Codul de Procedură Civilă şi de Legea nr.5l/1995, se arată în continuare în comunicat.

* * *

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 10 septembrie 2014, Hotărârea nr. 186/09.09.2014 a Consiliului Baroului Cluj, ca urmare a incidentului semnalat de avocat Kapcza Mikolt Krisztina, petrecut în data de 2 septembrie 2014 la Judecătoria Cluj-Napoca.

În data de 2 septembrie 2014, în cursul dezbaterii cauzei ce face obiectul dosarului nr. 9138/211/2012, judecător Daradics Oana Maria a dispus, apelând la jandarmi, scoaterea din sală a avocatei Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării de către aceasta a mandatului de apărător, continuând apoi judecarea cauzei în lipsa avocatului.

Consiliul Baroului Cluj apreciază că acest incident reprezintă un act de maximă gravitate raportat la normele de procedură judiciară și care pe de o parte aduce atingere gravă onoarei și demnității profesiei de avocat, iar pe de altă parte reprezintă o încălcare a legii și are ca efect încălcarea dreptului la apărare al justițiabilului și a principiului legalității prevăzute de Codul de Procedură Civilă și de Legea nr. 51/1995.

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO