« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
3 comentarii

Baroul Cluj. Scoaterea din sală a unui avocat. UPDATE: Comisia Permanentă a UNBR și Președintele UNBR se solidarizează cu demersul Baroului Cluj
11.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

UPDATE, 11 septembrie 2014: Comisia Permanentă a UNBR şi Preşedintele UNBR, dr. av. Gheorghe Florea se solidarizează cu demersul iniţiat de Baroul Cluj de a protesta faţă de incidentul petrecut la Judecătoria Cluj-Napoca, respectiv scoaterea din sală, cu jandarmii, a doamnei avocat Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării mandatului de apărător şi continuarea judecării cauzei în lipsa avocatului, se arată într-un comunicat UNBR.

UNBR va sprijini demersurile intreprinse de baroul Cluj pentru aparărea reputaţiei şi a demnităţii profesionale a doamnei avocat implicate în acest incident regretabil şi solicită reacţia organelor în drept faţă de această faptă care aduce atingere gravă onoarei şi demnităţii profesiei de avocat şi reprezintă o încălcare a normelor de procedură judiciară, a dreptului la apărare al justiţiabilului şi a principiului legalităţii prevăzute de Codul de Procedură Civilă şi de Legea nr.5l/1995, se arată în continuare în comunicat.

* * *

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 10 septembrie 2014, Hotărârea nr. 186/09.09.2014 a Consiliului Baroului Cluj, ca urmare a incidentului semnalat de avocat Kapcza Mikolt Krisztina, petrecut în data de 2 septembrie 2014 la Judecătoria Cluj-Napoca.

În data de 2 septembrie 2014, în cursul dezbaterii cauzei ce face obiectul dosarului nr. 9138/211/2012, judecător Daradics Oana Maria a dispus, apelând la jandarmi, scoaterea din sală a avocatei Kapcza Mikolt Krisztina în timpul exercitării de către aceasta a mandatului de apărător, continuând apoi judecarea cauzei în lipsa avocatului.

Consiliul Baroului Cluj apreciază că acest incident reprezintă un act de maximă gravitate raportat la normele de procedură judiciară și care pe de o parte aduce atingere gravă onoarei și demnității profesiei de avocat, iar pe de altă parte reprezintă o încălcare a legii și are ca efect încălcarea dreptului la apărare al justițiabilului și a principiului legalității prevăzute de Codul de Procedură Civilă și de Legea nr. 51/1995.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Baroul Cluj. Scoaterea din sală a unui avocat. UPDATE: Comisia Permanentă a UNBR și Președintele UNBR se solidarizează cu demersul Baroului Cluj”

 1. Razvan Nicolae MICUL spune:

  Nu stiam ca UNBR este, defapt, o organizatie sindicala. Dincolo de continutul revansard al hotararii Baroului Cluj, in masura in care doamna avocat se considera prejudiciata poate realiza demersurile prevazute de Legea 304/2004, Legea 303/2004 respectiv Legea 317/2004.

  Realizarea de conferinte de presa, amenintarea judecatorilor prin „hotarari” ale Baroului, reprezinta comportamente incompatibile cu statul de drept si cu insasi statutul UNBR.

  • Florin RADU spune:

   Dumneavoastra nu sunteti avocat (doar va pretindeti) si de aceea nu intelegeti ce inseamna sa fii avocat.
   Lasati comentariile astea pentru cei care sunt avocati sau, eventual, judecatori.

   • Razvan Nicolae MICUL spune:

    Banuiesc ca si dulgherii pot face comentarii daca doresc, sau dreptul de a ne exprima libera trebuia aprobat de UNBR?

    Agresivitatea care urmareste sa intimideze, cu scopul de masca lipsa oricaror argumente logice sau juridice, este tipica, din pacate, unor avocati. Probabil acesta a fost si motivul pentru care stimata dvs. colega a fost evacuata din sala.

    Intr-un stat de drept toate persoanele se supun legii, inclusiv UNBR. Cat timp nici un organism al statului, in cadrul unei proceduri bine definite, nu a constatat ca doamna avocat a fost victima unui abuz din partea instantei, hotararea UNBR si a BCJ nu reprezinta altceva decat un gest de intimidare al puterii judecatoresti.
    Dar ce pot spune profanii in raport cu acest UNBR, persoana juridica de drept public cu valenta cutumiara – un concept cu totul nou/novator in sistemul juridic european.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD