Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Despre Școlile de vară organizate în cadrul ELSA România


11.09.2014 | Andreea Maria OROS
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul ELSA România au fost organizate anul acesta patru școli internaţionale de vară, de către grupurile locale din București, Cluj-Napoca și Iași.

Cele două școli de vară organizate de către ELSA București au început la Poiana Brașov în data de 17 iulie și au avut temele Banking and Finance Law (20 participanţi), și Energy Law (17 participanţi). Participanţii, provenind din ţări precum: Austria, Italia, Malta, Suedia, Cehia sau Regatul Unit, şi-au manifestat aprecierea pentru aria juridică dedicată Şcolii, respectiv Energy Law, ce se remarcă prin importanţa şi impactul major deţinut în prezent. Una dintre zilele programului academic a fost dedicată unei prelegeri comune celor două Şcoli de vară, ce s-au desfăşurat concomitent: Energy- şi Banking and Finance Law. Prelegerea a fost susţinută de avocaţi din partea Ţuca Zbârcea și Asociaţii: Andreea Lisievici (Senior Associate) şi Alexandru Cristea (Tax Partener). Şcoala de vară pe Energy Law s-a bucurat şi de participarea unor spekeri străini: profesorul Kim Talus (University of Eastern Finland Law School), Sirja-Leena Penttinen (Lecturer at UEF Law School) şi Eduardo Pereira (Adjunct Professor in Energy Law – UEF).

Evenimentul le-a oferit participanţilor şi ocazia de a se distra la petrecerile organizate în fiecare seară, de a vizita Castelul Bran şi oraşul Braşov, totul încheindu-se într-un cadru festiv, la Galla Ball, fiind, cu adevărat, o experienţă deosebită, atât în plan academic cât şi social, pentru toţi cei implicaţi în realizarea lui, atât în calitate de speakeri, cât şi de participanţi sau de membri ai comitetului de organizare.

Aflată la cea de-a doua ediţie, Școala de Vară organizată de ELSA Cluj-Napoca a găzduit, în perioada 3-10 august 2014, 25 de participanţi. Ca și speakeri au participat Roberto Rios din Polonia, Weiwei Zhang din China și Jan Bohanes din Cehia, profesori extraordinari ce au captat atenţia tuturor participanţilor, conform feedback-ului acordat.

După un total de treizeci de ore de curs care vizau aria World Trade Organization (Organizaţia Mondială a Comerţului), studenţii au dat un test, în urma căruia primii trei clasaţi au câștigat burse la IELPO.

ELSA Iași a organizat în perioada 17-24 august Școala de vară Internet Law Summer School. Cei 12 participanţi au beneficiat de un program academic complex, ce a inclus atât aplicaţii practice, cât și jurisprudenţă internaţională. Aceștia au avut parte și de un curs de argumentare juridică, ce i-a ajutat în pregătirea procesului simulat. Din program au făcut parte 12 speakeri, care au provocat participanţii prin întrebări și dezbateri controversate.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept și a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociaţiei a fost aceea de a promova legături internaţionale și înţelegerea reciprocă între studenţii de pe ambele părţi ale cortinei de fier, momentan ELSA funcţionând în 42 de ţări, în cadrul a peste 300 de Facultăţi de Drept. ELSA România a luat fiinţă în 1990, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș şi Timişoara. Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităţilor oferite studenţilor la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștinte noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării știinţifice, contribuţia în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenţilor la Drept și a tinerilor juriști să acţioneze pentru binele societăţii.

Andreea Maria OROS
Director PR ELSA România

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti