Facultatea de Drept, Universitatea din București. Master achiziții publice, concesiuni, parteneriat public-privat
11 septembrie 2014 | JURIDICE.ro
Domeniul contractelor încheiate între sectorul public (stat, prin autoritățile sau instituțiile publice desemnate, unități administrativ-teritoriale, persoane de drept public, întreprinderi publice) și sectorul privat este o arie a dreptului a cărei complexitate atrage interesul deopotrivă al practicienilor, cât și al cercetătorilor dreptului.
Aflat la intersecția dintre dreptul public și dreptul privat, domeniul acestor contracte – structurabil în linii mari în zonele distincte, dar interconectate și racordate la aceleași principii fundamentale, ale achizițiilor publice, concesiunilor și parteneriatului public-privat – poate fi cartografiat prin utilizarea combinată a instrumentelor oferite de dreptul financiar public, dreptul administrativ, dreptul constituțional, dreptul civil, dreptul concurenței, dreptul comercial, fără a exclude însă instituții și concepte aparținând în mod tradițional altor ramuri ale dreptului.
Cursuri
– Mecanisme de finanţare a contractelor de achiziţii publice, concesiuni şi parteneriat public-privat şi relaţia cu procedurile de atribuire (Lector dr. Monica Amalia Rațiu, Facultatea de Drept)
– Realizarea investiţiilor publice prin contracte de concesiune şi contracte de delegare a gestiunii (Conf. dr. Simona Gherghina, Facultatea de Drept)
– Regimul domeniului public şi al domeniului privat. Regimuri domeniale speciale (Lector dr. Alexandru Ciobanu, Facultatea de Drept)
– Practica administrativ-jurisdicţională şi judiciară în materia achiziţiilor publice (Dr. Daniel Dumitru Șerban, consilier Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor)
– Realizarea investiţiilor publice prin contracte de parteneriat public-privat (Conf. dr. Simona Gherghina, Facultatea de Drept)
– Elemente de dreptul concurenţei (Lector dr. Adriana Almășan, Facultatea de Drept)
– Contencios administrativ (Lector dr. Alexandru Ciobanu, Facultatea de Drept)
– Relaţia dintre dreptul naţional şi dreptul UE în materie de achiziţii publice, concesiuni şi parteneriat public-privat (Prof. dr. Ștefan Deaconu, Facultatea de Drept)
– Aspecte tehnice incidente în procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice, concesiuni, parteneriat public-privat (Conf. dr. Vasile Meiță, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”).
Titularii cursurilor au o experiență practică semnificativă în domeniile ce fac obiectul cursurilor respective, astfel încât discuțiile menite să deslușească liniile de structurare și principiile de funcționare ale achizițiilor publice, concesiunilor și parteneriatului public-privat sunt completate de analiza studiilor de caz și de efectuarea unor lucrări practice.
Informații cu privire la programul de master
Durata masterului este de un an (1 octombrie – 30 iunie).
Programul de master se adresează practicienilor și celor care vor să se perfecționeze în acest domeniu, astfel încât cursurile vor fi programate începând cu ora 16:00.
Numărul maxim de participanți este de 50.
Primii 20 admiși în urma examenului vor ocupa locurile pentru care taxa de școlarizare este acoperită de la bugetul de stat. Taxa de școlarizare pentru persoanele care ocupă celelalte 30 de locuri în urma examenului de admitere este de 3.300 lei.
Admitere
Condiții pentru înscriere:
– 240 credite sau 180 credite + master cu 120 credite
– Documentele necesare pentru înscriere sunt publicate pe site-ul Facultății de Drept a Universității din București.
Taxa de înscriere este de 330 lei.
Examenul de admitere se organizează la disciplinele:
– Drept financiar public (buget, efectuarea cheltuielilor publice, investiții publice, datorie publică)
– Drept administrativ (contractul administrativ, domeniul public, actul administrativ, contenciosul administrativ).
Examenul de admitere va consta într-un test grilă cu 50 de întrebări, cuprinzând 25 întrebări din tematica dreptului financiar public și 25 întrebări din tematica dreptului administrativ.
Înscrierile se pot face în perioada 5-12 septembrie și examenul de admitere va avea loc în data de 17 septembrie.
Pentru detalii și bibliografie, accesați site-ul Facultății de Drept a Universității din București.
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro