Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Master achiziții publice, concesiuni, parteneriat public-privat


11 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Domeniul contractelor încheiate între sectorul public (stat, prin autoritățile sau instituțiile publice desemnate, unități administrativ-teritoriale, persoane de drept public, întreprinderi publice) și sectorul privat este o arie a dreptului a cărei complexitate atrage interesul deopotrivă al practicienilor, cât și al cercetătorilor dreptului.

Aflat la intersecția dintre dreptul public și dreptul privat, domeniul acestor contracte – structurabil în linii mari în zonele distincte, dar interconectate și racordate la aceleași principii fundamentale, ale achizițiilor publice, concesiunilor și parteneriatului public-privat – poate fi cartografiat prin utilizarea combinată a instrumentelor oferite de dreptul financiar public, dreptul administrativ, dreptul constituțional, dreptul civil, dreptul concurenței, dreptul comercial, fără a exclude însă instituții și concepte aparținând în mod tradițional altor ramuri ale dreptului.

Cursuri
Mecanisme de finanţare a contractelor de achiziţii publice, concesiuni şi parteneriat public-privat şi relaţia cu procedurile de atribuire (Lector dr. Monica Amalia Rațiu, Facultatea de Drept)
Realizarea investiţiilor publice prin contracte de concesiune şi contracte de delegare a gestiunii (Conf. dr. Simona Gherghina, Facultatea de Drept)
Regimul domeniului public şi al domeniului privat. Regimuri domeniale speciale (Lector dr. Alexandru Ciobanu, Facultatea de Drept)
Practica administrativ-jurisdicţională şi judiciară în materia achiziţiilor publice (Dr. Daniel Dumitru Șerban, consilier Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor)
Realizarea investiţiilor publice prin contracte de parteneriat public-privat (Conf. dr. Simona Gherghina, Facultatea de Drept)
Elemente de dreptul concurenţei (Lector dr. Adriana Almășan, Facultatea de Drept)
Contencios administrativ (Lector dr. Alexandru Ciobanu, Facultatea de Drept)
Relaţia dintre dreptul naţional şi dreptul UE în materie de achiziţii publice, concesiuni şi parteneriat public-privat (Prof. dr. Ștefan Deaconu, Facultatea de Drept)
Aspecte tehnice incidente în procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice, concesiuni, parteneriat public-privat (Conf. dr. Vasile Meiță, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”).

Titularii cursurilor au o experiență practică semnificativă în domeniile ce fac obiectul cursurilor respective, astfel încât discuțiile menite să deslușească liniile de structurare și principiile de funcționare ale achizițiilor publice, concesiunilor și parteneriatului public-privat sunt completate de analiza studiilor de caz și de efectuarea unor lucrări practice.

Informații cu privire la programul de master

Durata masterului este de un an (1 octombrie – 30 iunie).

Programul de master se adresează practicienilor și celor care vor să se perfecționeze în acest domeniu, astfel încât cursurile vor fi programate începând cu ora 16:00.

Numărul maxim de participanți este de 50.

Primii 20 admiși în urma examenului vor ocupa locurile pentru care taxa de școlarizare este acoperită de la bugetul de stat. Taxa de școlarizare pentru persoanele care ocupă celelalte 30 de locuri în urma examenului de admitere este de 3.300 lei.

Admitere

Condiții pentru înscriere:
– 240 credite sau 180 credite + master cu 120 credite
– Documentele necesare pentru înscriere sunt publicate pe site-ul Facultății de Drept a Universității din București.

Taxa de înscriere este de 330 lei.

Examenul de admitere se organizează la disciplinele:
– Drept financiar public (buget, efectuarea cheltuielilor publice, investiții publice, datorie publică)
– Drept administrativ (contractul administrativ, domeniul public, actul administrativ, contenciosul administrativ).

Examenul de admitere va consta într-un test grilă cu 50 de întrebări, cuprinzând 25 întrebări din tematica dreptului financiar public și 25 întrebări din tematica dreptului administrativ.

Înscrierile se pot face în perioada 5-12 septembrie și examenul de admitere va avea loc în data de 17 septembrie.

Pentru detalii și bibliografie, accesați site-ul Facultății de Drept a Universității din București. 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii