Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind înfiinţarea Registrului SETRE
12.09.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 664 din data de 10 septembrie 2014 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 766/2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 39/2007 privind interoperabilitatea sistemelor electronice de tarifare pentru utilizarea infrastructurii rutiere.

Domeniul SETRE – un domeniu de tarifare care intră sub incidenţa Directivei 2004/52/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind interoperabilitatea sistemelor de taxare rutieră electronică pentru utilizarea infrastructurii rutiere în cadrul Comunităţii.

Actul normativ prevede înfiinţarea Registrului SETRE, care se întocmeşte, se administrează şi se actualizează de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Registrul SETRE conţine următoarele date:
– domeniile SETRE aflate pe teritoriul României, inclusiv informaţii cu privire la: autorităţile care impun tarife rutiere, tehnologiile de tarifare electronică utilizate, informaţii privind tarifele rutiere, declaraţia privind domeniul SETRE, furnizorii de servicii care deţin contracte SETRE cu autorităţile care impun tarifele rutiere şi care îşi desfăşoară activitatea în sfera lor de competenţă;
– furnizorii SETRE stabiliţi în România cărora li se acordă înregistrarea.

În anexele la actul normative sunt cuprinse:
– procedura de înregistrare a domeniilor SETRE;
– procedura de înregistrare a furnizorilor SETRE.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti