Secţiuni « Articole » RNSJ - Revista de note şi studii juridice
RNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudii
Condiţii de publicareDespre revistă

ICCJ. Control de legalitate vs. control cu privire la claritate
15.09.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că instanţa de contencios administrativ are competenţa de a anula un act administrativ normativ în cazul în care el a fost adoptat cu încălcarea legii sau a altui act normativ cu forţă juridică superioară, în baza căruia a fost adoptat. În speţă, însă, nu a fost invocată nelegalitatea actului prin evocarea normei juridice superioare care ar fi fost ignorată sau necorespunzător transpusă în actul administrativ normativ, ci aspecte legate de neclaritatea acestuia. Înalta Curte a statuat că eventuala lipsă de coerenţă şi claritate a textului legii nu poate fi suspusă controlului instanţei de contencios administrativ, ci instanţei de contencios constituţional. (Decizia nr. 6039 din 5 iulie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare ordin al Ministerului Sănătăţii)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti