Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Control de legalitate vs. control cu privire la claritate


15 septembrie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că instanţa de contencios administrativ are competenţa de a anula un act administrativ normativ în cazul în care el a fost adoptat cu încălcarea legii sau a altui act normativ cu forţă juridică superioară, în baza căruia a fost adoptat. În speţă, însă, nu a fost invocată nelegalitatea actului prin evocarea normei juridice superioare care ar fi fost ignorată sau necorespunzător transpusă în actul administrativ normativ, ci aspecte legate de neclaritatea acestuia. Înalta Curte a statuat că eventuala lipsă de coerenţă şi claritate a textului legii nu poate fi suspusă controlului instanţei de contencios administrativ, ci instanţei de contencios constituţional. (Decizia nr. 6039 din 5 iulie 2013 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare ordin al Ministerului Sănătăţii)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică