Varia
JURIDICE

Ministerul Justiției. Reuniunea Rețelei Judiciare Europene


15 septembrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 12 septembrie 2014, un comunicat privind deschiderea Reuniunii Rețelei Judiciare Europene, organizată la București de către Ministerul Justiției, cu tema: ”EUROJUST și Rețeaua Judiciară Europeană: consultare și complementaritate”.

Secretarul de stat Simona Maya Teodoroiu a arătat că ”pentru modul de transpunere în legislația internă a celor două instrumente juridice ale Uniunii Europene și pentru aplicarea lor, România este un exemplu de bune practici. Evaluarea foarte bună confirmă rezultatele unei activități de peste 12 ani, desfășurate de autoritățile române, punctele naționale de contact la Rețeaua Judiciară Europeană, de corespondenții naționali la EUROJUST și, nu în ultimul rând, după aderarea României la Uniunea Europeană, membrii naționali la EUROJUST. Reprezentanții sistemului judiciar român s-au remarcat prin profesionalism și colaborare pro-activă cu autoritățile din celelalte state membre, în beneficiul consolidării cooperării judiciare europene și a creării unui veritabil spațiu judiciar comun.”

Reuniunea își propune și dezvoltarea unei culturi operative responsabile şi participative a procurorilor, judecătorilor și autorităților centrale române în domeniul cooperării internaționale în materie penală, în relația cu EUROJUST şi Rețeaua Judiciară Europeană.

La acest eveniment au participat procurori din cadrul DIICOT, DNA, PICCJ, precum și judecători din cadrul tribunalelor și curților de apel.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro