Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Consiliul de Stat francez: raport anual privind digitalizarea și drepturile fundamentale
15.09.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Raportul anual al Consiliului de Stat apare pe fondul unor schimbări manifestate în domeniul inovațiilor tehnice, în economie și într-o oarecare reticență a societății față de digitalizare.

Confruntat cu aceste schimbări, raportul încearcă să reconsidere protecția drepturilor fundamentale și să răspundă la întrebări în cadrul dezbaterii unor subiecte precum: neutralitatea internetului și guvernanța sa, „dreptul persoanei de a-i fi șterse datele digitale”, dreptul de proprietate asupra datelor, exploatarea și agregarea lor în Big Data și rolul inedit al marilor „platforme”.

Potrivit raportului, digitalizarea a devenit o problemă în contextul drepturilor fundamentale pentru că a condus la disponibilitatea datelor și dezvoltarea unui nou sistem mondial, punând sub semnul întrebării conținutul și regimul drepturilor fundamentale.

Pe de-o parte, s-a consolidat capacitatea indivizilor de a se bucura de anumite drepturi, cum ar fi libertatea de exprimare, libertatea antreprenorială, iar pe de altă parte, se aduce atingere dreptului la viața privată și dreptului la securitate.

Studiul prezintă 50 de propuneri care au scopul de a aduce digitalizarea în serviciul drepturilor individuale și al interesului public.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti