Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Consiliul de Stat francez: raport anual privind digitalizarea și drepturile fundamentale
15.09.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Raportul anual al Consiliului de Stat apare pe fondul unor schimbări manifestate în domeniul inovațiilor tehnice, în economie și într-o oarecare reticență a societății față de digitalizare.

Confruntat cu aceste schimbări, raportul încearcă să reconsidere protecția drepturilor fundamentale și să răspundă la întrebări în cadrul dezbaterii unor subiecte precum: neutralitatea internetului și guvernanța sa, „dreptul persoanei de a-i fi șterse datele digitale”, dreptul de proprietate asupra datelor, exploatarea și agregarea lor în Big Data și rolul inedit al marilor „platforme”.

Potrivit raportului, digitalizarea a devenit o problemă în contextul drepturilor fundamentale pentru că a condus la disponibilitatea datelor și dezvoltarea unui nou sistem mondial, punând sub semnul întrebării conținutul și regimul drepturilor fundamentale.

Pe de-o parte, s-a consolidat capacitatea indivizilor de a se bucura de anumite drepturi, cum ar fi libertatea de exprimare, libertatea antreprenorială, iar pe de altă parte, se aduce atingere dreptului la viața privată și dreptului la securitate.

Studiul prezintă 50 de propuneri care au scopul de a aduce digitalizarea în serviciul drepturilor individuale și al interesului public.

:: Raportul

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate