Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR despre Admiterea în Avocatură 2014
16.09.2014 | JURIDICE.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității un comunicat al Comisiei Naționale de Examen, semnat de avocat prof. univ. dr. Dan Oancea – președinte, conform căruia examenul de admitere în profesia de avocat, din data de 15 septembrie 2014, s-a desfășurat cu respectarea coordonatelor stabilite prin hotărârile organelor colective ale profesie și de Regulamentul de examen, însă în desfășurarea acestuia au apărut și câteva incidente.

În timpul examenului au fost semnalate următoarele incidente:

1. La Centrul de examen București, din cauza insuficienţei spaţiilor cu destinaţia de garderobă, s-au format cozi de candidaţi, care nu au putut fi absorbite în timp util, ceea ce a impus decalarea orei anunţate a începerii examenului (ora 9:00) cu 15 minute (ora 9:15).

2. După deschiderea plicurilor cu subiecte, s-a explicat candidaților că enunțul variantelor de răspuns a) și b) de la o întrebare, respectiv de la întrebarea: G1 – întrebarea 49, G2 – întrebarea 45, G3 – întrebarea 51, G4 – întrebarea 44 (”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere a titularului dreptului…”) trebuie înțeles după cum urmează: ”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere de arătare a titularului dreptului…” (subl. ns.).

3. La unele centre de examen ale I.N.P.P.A. au fost depistați candidați care au fraudat examenul, utilizând mijloace interzise de Regulamentul de examen: Centrul de examen București – doi candidați, Centrul de examen Craiova – un candidat. Candidații în cauză au fost eliminați din examen și urmează a se analiza luarea față de aceștia a măsurilor legale.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.