Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR despre Admiterea în Avocatură 2014


16 septembrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Admitere în profesii juridice, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității un comunicat al Comisiei Naționale de Examen, semnat de avocat prof. univ. dr. Dan Oancea – președinte, conform căruia examenul de admitere în profesia de avocat, din data de 15 septembrie 2014, s-a desfășurat cu respectarea coordonatelor stabilite prin hotărârile organelor colective ale profesie și de Regulamentul de examen, însă în desfășurarea acestuia au apărut și câteva incidente.

În timpul examenului au fost semnalate următoarele incidente:

1. La Centrul de examen București, din cauza insuficienţei spaţiilor cu destinaţia de garderobă, s-au format cozi de candidaţi, care nu au putut fi absorbite în timp util, ceea ce a impus decalarea orei anunţate a începerii examenului (ora 9:00) cu 15 minute (ora 9:15).

2. După deschiderea plicurilor cu subiecte, s-a explicat candidaților că enunțul variantelor de răspuns a) și b) de la o întrebare, respectiv de la întrebarea: G1 – întrebarea 49, G2 – întrebarea 45, G3 – întrebarea 51, G4 – întrebarea 44 (”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere a titularului dreptului…”) trebuie înțeles după cum urmează: ”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere de arătare a titularului dreptului…” (subl. ns.).

3. La unele centre de examen ale I.N.P.P.A. au fost depistați candidați care au fraudat examenul, utilizând mijloace interzise de Regulamentul de examen: Centrul de examen București – doi candidați, Centrul de examen Craiova – un candidat. Candidații în cauză au fost eliminați din examen și urmează a se analiza luarea față de aceștia a măsurilor legale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro