Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR despre Admiterea în Avocatură 2014
16.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității un comunicat al Comisiei Naționale de Examen, semnat de avocat prof. univ. dr. Dan Oancea – președinte, conform căruia examenul de admitere în profesia de avocat, din data de 15 septembrie 2014, s-a desfășurat cu respectarea coordonatelor stabilite prin hotărârile organelor colective ale profesie și de Regulamentul de examen, însă în desfășurarea acestuia au apărut și câteva incidente.

În timpul examenului au fost semnalate următoarele incidente:

1. La Centrul de examen București, din cauza insuficienţei spaţiilor cu destinaţia de garderobă, s-au format cozi de candidaţi, care nu au putut fi absorbite în timp util, ceea ce a impus decalarea orei anunţate a începerii examenului (ora 9:00) cu 15 minute (ora 9:15).

2. După deschiderea plicurilor cu subiecte, s-a explicat candidaților că enunțul variantelor de răspuns a) și b) de la o întrebare, respectiv de la întrebarea: G1 – întrebarea 49, G2 – întrebarea 45, G3 – întrebarea 51, G4 – întrebarea 44 (”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere a titularului dreptului…”) trebuie înțeles după cum urmează: ”pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere de arătare a titularului dreptului…” (subl. ns.).

3. La unele centre de examen ale I.N.P.P.A. au fost depistați candidați care au fraudat examenul, utilizând mijloace interzise de Regulamentul de examen: Centrul de examen București – doi candidați, Centrul de examen Craiova – un candidat. Candidații în cauză au fost eliminați din examen și urmează a se analiza luarea față de aceștia a măsurilor legale.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.