« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Hotărâre AGA vs. act administrativ
19.09.2014 | Corina CIOROABĂ

Drept Timisoara
Secţiuni: Corporate, Jurisprudența ÎCCJ, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că funcţionarea unei societăţi având ca acţionar unic Consiliul Local, precum şi desemnarea organelor sale de conducere sau înlocuirea lor se face în temeiul dispoziţiilor Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990. Prin urmare, faptul că plenul Consiliului Local ţine loc de adunare generală a acţionarilor unei astfel de societăţi nu poate conduce la concluzia că hotărârea luată de Consiliul Local în ce priveşte funcţionarea acestei societăţi are natura unui act administrativ care poate fi atacat în contencios administrativ, conform Legii nr. 554/2004. (Decizia nr. 1287 din 8 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect despăgubiri pentru revocarea din funcţia de membru al CA)

Corina CIOROABĂ

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.