Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Cluj. Proiect de comunicare interprofesională între judecători și avocați

22.09.2014 | JURIDICE.ro

Av. Mircea Pop, Decanul Baroului Cluj, a dat publicitatii vineri, 19 septembrie 2014, un comunicat al Asociatiei Magistratilor din Romania, Filiala Cluj, referitor la un proiect de comunicare interprofesionala intre judecatori si avocati, constand intr-o serie de seminarii coordonate de specialisti in comunicare si etica comunicarii.

Cei interesati de acest proiect sunt rugati sa formuleze adresa scrisa in acest sens, inregistrata la secretariatul Baroului Cluj, cu indicarea adresei de e-mail la care pot primi comunicari, pana la data de 25 septembrie 2014.

Comunicatul integral:

„Stimate domnule decan,

Asociatia Magistratilor din Romania, Filiala Cluj, in colaborare cu Uniunea Judecatorilor din Romania si Curtea de Apel Cluj,

Va propune un proiect de comunicare interprofesionala intre judecatori si avocati, constand intr-o serie de seminarii coordonate de specialisti in comunicare si etica comunicarii, respectiv conf. univ. dr. Kadar Magor – Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul UBB Cluj si conf. univ. dr. Ion Copoeru, Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul UBB Cluj. Costurile acestor seminarii vor fi acoperite de cele doua asociatii profesionale ale judecatorilor.
Seminariile isi propun ca scop general identificarea problemelor de comunicare intre cele doua profesii juridice si gasirea solutiilor adecvate, iar ca scopuri specifice stabilirea unor bune practici, evaluarea finala pe baza unui chestionar, prevenirea conflictelor prin propuneri concrete in urma identificarii surselor.

Seminariile ar urma sa se desfasoare, cu ingaduinta dumneavoastra, pe o perioada de mai multe luni, lunar, la sediul Curtii de Apel Cluj (camera de consiliu, respectiv biblioteca), in zilele de miercuri, respectiv joi, de la ora 13:00, timp de doua ore. Aceasta in scopul de a facilita accesul cat mai multor colegi din cadrul ambelor profesii, care isi desfasoara o buna parte a activitatii lor in cladirea instantei.

In vederea pregatirii primului seminar, care va avea loc in prima saptamana a lunii octombrie, in masura in care sunteti de acord cu proiectul propus, va rugam sa intocmiti o lista a celor care doresc sa participe, cu indicarea adreselor de email, pentru a fi adaugati unui yahoo grup specializat, pe care vom posta intrebari adresate de specialistii nostri viitorilor participanti, pentru a fi identificate nevoile acestora raportat la tema comunicarii interprofesionale.

Raspunsurile la intrebari pot fi postate pe grup sau trimise direct specialistilor, cu asigurarea confidentialitatii participatului, in masura in care o astfel de dorinta ar fi exprimata de vreunul dintre colegi.

Ramanem deschisi la orice propunere de imbogatire a proiectului sau alte propuneri ce urmaresc realizarea aceluiasi scop.

Cu deosebita consideratie,
judecator Andrea Annamaria Chis,
vicepresedintele Filialei Cluj a Asociatiei Magistratilor din Romania”


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Baroul Cluj. Proiect de comunicare interprofesională între judecători și avocați”

  1. Claudiu-Octavian ULICI spune:

    După cum dictează legile lui Murphy în secțiunea lor legată de management: ”Dacă o problemă conduce la prea multe şedinţe, atunci şedinţele devin mai importante decât problema însăşi.!”. Preconizatele serii de seminarii coordonate de veritabili specialiști în comunicare și etica comunicării, vor sfârși prin a rămâne o plăcută amintire, când avocatul va avea probabil unica șansă în viață a servi o cafea la aceeași masă cu magistratul. Să fim însă serioși, acea cafea e probabil plătită din fonduri europene, iar cheltuiala este fără discuție una eligibilă. Mă întreb însă asupra de rezultatul seriei de seminarii, câte sezoane și episoade vor fi în cele din urmă ? Dar din nou, las treaba specialiștilor în seama acestora, căci fiecare cu profesia lui, nu-i așa?!… și mă gândesc în pauza de redactare a unei serii de recursuri, de data aceasta cu numere de dosar din ”cincinalul” trecut, care ar putea fi rostul acestei serii de seminarii?
    Păi dacă lucrăm în justiție nu poate fi decât unul singur: atribuirea dreptății în mod echitabil și într-un termen rezonabil. Așadar ca juriști, cunoaștem faptul că la baza muncii noastre stau doi mari piloni. Unul este legea, iar celălalt jurisprudența, inclusiv să spun așa, latura doctrinară a acesteia din urmă. Cum legea este atribuția parlamentarului și personalului auxiliar acestuia, nu pot conduce discuția decât înspre jurisprudența care așa cum am observat de altă dată, este obligatorie. Așadar, scopul seminariilor nu poate fi unul de bonton, în care ne învață specialiștii să comunicăm echidistant afișând zâmbete discrete cu efect direct în contul bancar, ci poate numai fi unul în care, reprezentanții profesiilor juridice, iau decizii cu repercursiuni jurisprudențiale. Adică, așa cum avem celebrele minute ale Comisiei de Unificare a Practicii Judiciare de la CSM, este posibilă crearea unei astfel de structuri, desigur cu pretenții mult mai discrete, la nivelul Curții de Apel Cluj. Și de ce nu ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.