Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CPBR susține conversia creditelor la cursul de schimb valutar aplicabil la data efectuării operațiunii


25 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene

Consiliul Patronatelor Bancare din România a anunțat marți, 23 septembrie 2014, că băncile membre susțin conversia creditelor la cursul de schimb valutar aplicabil la data efectuării operațiunii, fără costuri și garanții suplimentare, informează bankingnews.

CPBR sprijină dreptul consumatorilor de a fi informați asupra fluctuațiilor de curs și de a putea beneficia de conversia creditelor aflate în derulare, din valuta inițială, în lei, euro, sau orice altă valută de creditare aflată în oferta curentă a băncilor și în care clienții își câștigă veniturile, prin aplicarea de prevederi conforme cu Directiva europeană nr. 17 din 2014. De asemenea, băncile membre vor lua în considerare extinderea aplicabilității acestor măsuri de reducere a riscului valutar la orice tip de credit în valută, indiferent dacă sunt garantate sau nu.

Membrii CPBR aplică deja, în cea mai mare parte, o parte din principiile comune legate de conversia creditelor în valută, urmând ca până la sfârșitul anului în curs să optimizeze și celorlalte principii, în spiritul și prin transpunerea în sens larg a Directivei europene nr. 17.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică