Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Programul ERASMUS – șansă si pentru întemeierea unei relații


26 septembrie 2014 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tinerii care studiază sau participă la activități de formare în străinătate nu numai că dobândesc cunoștințe în anumite discipline, ci își consolidează anumite competențe transversale cheie care sunt foarte apreciate de angajatori, potrivit ec.europa.eu.

Un nou studiu privind impactul programului Erasmus al Uniunii Europene, care vizează schimbul de studenți, demonstrează că absolvenții cu experiență internațională au șanse mult mai bune pe piața forței de muncă.

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret: „Concluziile studiului privind impactul programului Erasmus sunt extrem de importante, date fiind nivelurile inacceptabil de ridicate ale șomajului în rândul tinerilor în UE. Mesajul este clar: dacă studiezi sau participi la activități de formare în străinătate, ai mai multe șanse să îți îmbunătățești perspectivele de a găsi un loc de muncă. Noul program Erasmus+ va oferi burse UE pentru patru milioane de persoane în perioada 2014-2020, permițându-le să vadă cum se trăiește într-o altă țară, prin intermediul studiilor, al formării, al activităților de predare și al voluntariatului”.

Programul Erasmus nu îmbunătățește numai perspectivele de carieră, ci îi ajută, de asemenea, pe studenți să își lărgească orizontul și legăturile sociale. 40% și-au schimbat țara de reședință sau țara în care muncesc, cel puțin o dată după absolvire; acest procent este aproape de două ori mai mare decât în cazul persoanelor care nu au mers în străinătate pe durata studiilor. În timp ce 93% dintre studenții cu experiență internațională își pot imagina că vor trăi în străinătate în viitor, acest lucru este valabil doar pentru 73% din cei care rămân în aceeași țară în timpul studiilor. De asemenea, există o probabilitate mai mare ca foștii studenți Erasmus să formeze un cuplu cu o persoană de altă naționalitate: 33% din foștii studenți Erasmus au un partener de altă naționalitate, în comparație cu 13% din cei care rămân în țara lor pe parcursul studiilor; 27% dintre studenții Erasmus își întâlnesc partenerul în timpul programului Erasmus. Pe această bază, Comisia estimează că, începând din 1987, este posibil ca aproximativ un milion de copii să se fi născut din cupluri formate datorită programului Erasmus.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii