Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Procurorul General al SUA demisionează. UPDATE: nominalizarea lui Barack Obama


10 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

10 noiembrie 2014: Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a nominalizat-o sâmbătă, 8 noiembrie 2014, pe Loretta Lynch, procurorul federal din Brooklyn, în funcția de Procuror General al SUA, iar dacă Senatul va accepta propunerea, aceasta va deveni prima femeie de culoare care ocupă postul, informează Reuters.

Președintele speră ca Senatul să fie de acord cu propunerea lui având în vedere că Loretta Lynch a demonstrat de-a lungul carierei că deține calitățile necesare pentru această funcție. De asemenea, ea s-a aflat pe lista de recomandări a fostului Procuror General, Eric Holder.

Loretta Lynch este absolventă a Universității Harvard, la fel ca și Barak Obama.

***

29 septembrie 2014: Eric Holder, Procurorul General al Statelor Unite ale Americii, primul afro-american care ocupă această funcție, a anunțat joi, 25 septembrie 2014, că intenționează să demisioneze din postul pe care l-a ocupat în ultimii șase ani, imediat ce un succesor va fi ales, potrivit Huffingtonpost.

Eric Holder: ”Am iubit Departamentul de Justiție încă din perioada copilăriei, când Robert Kennedy a demonstrat în perioada luptei pentru drepturi civile cum departamentul poate – și trebuie – să fie o forță a ceea ce e just. Sper că am onorat încrederea pe care mi-ați acordat-o, domnule Președinte, și a celor care au deținut funcția înaintea mea.”

Barack Obama, Președintele SUA și prieten apropiat a lui Holder, a declarat că: ”El crede, ca și mine, că justiția nu este doar un teorie abstractă, ci un principiu viu.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică