Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

VASS Lawyers obține în instanță accesul la informații de interes public de la regia Apă Canal Galați


1 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Achizitii publice, SELECTED

Echipa de litigii și achiziții publice VASS Lawyers stabilește încă un precedent important în ceea ce privește accesul liber și neîngrădit la informații de interes public, cu referire directă la banii publici și modul în care aceștia sunt folosiți de autorități sau instituții de stat.

În calitate de reprezentant al unui operator economic, VASS Lawyers a atacat decizia regiei autonome APA CANAL S.A. GALAȚI de a nu furniza informațiile cu caracter public privind contractul de achiziție publică „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în Tecuci și Târgu Bujor, inclusiv reabilitarea puțurilor Galați”, atribuit la data de 4 noiembrie 2013, pentru suma de 64.600.005,97 lei fără TVA.

VASS Lawyers a susținut în fața instanței competente dreptul fundamental al oricărei persoane fizice sau juridice la informații privind banii publici și modul în care aceștia sunt folosiți de autoritățile contractante. Tribunalul Bacău a admis cererea formulată de firma de avocatură și a dispus transmiterea de către APA CANAL S.A. GALAȚI atât a documentelor de calificare, a ofertei tehnice și financiare depuse de ofertantul declarat câștigător, cât și a contractului de achiziție publică semnat cu acesta.

Decizia favorabilă obținută de VASS Lawyers este un pas important în eforturile de creștere a transparenței procesului de achiziție publică și, automat, a eficienței cu care sunt gestionați banii publici.

Despre VASS Lawyers

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, litigii & arbitraj, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale sau imigrare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică