Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj se solidarizează cu avocații Baroului Satu Mare
01.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Dolj a dat publicității miercuri, 1 octombrie 2014, un comunicat, semnat de av. prof. univ. dr. Ion Turculeanu – Decan, cu privire la protestul avocaților Baroului Satu Mare.

Comunicatul integral:

”Consiliul Baroului Dolj a luat act cu mare îngrijorare de confirmarea de către Judecătoria Satu Mare a soluțiilor de clasare adoptate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare față de infracțiunea de exercitare fără drept a profesiei de avocat și susține acțiunea de protest a Corpului de Avocați din Baroul Satu Mare.

Considerăm că protestul confraților noștri din Satu Mare este îndreptățit și justificat, reprezentând un strigăt al avocaților față de indiferența autorităților legal obligate să reprime fenomenul „avocaturii paralele” și structurile în cadrul cărora acest fenomen se derulează în mod organizat.

Situația creată este deosebit de gravă, în măsură să aducă atingere și chiar să bagatelizeze rolul fundamental pe care avocații îl asigură în statul de drept și în garantarea respectului și protecției drepturilor și libertăților omului.

De asemenea, apreciem că situația creată riscă să întrețină o stare de ambiguitate referitoare la corpul profesional al avocaților și la exercitarea avocaturii care, conform Curții Constituționale a României, trebuie să se desfășoare în cadrul organizat al Uniunii Naționale a Barourilor din România, în conformitate cu reguli prestabilite, a căror respectare trebuie asigurată inclusiv prin aplicarea de măsuri coercitive, rațiuni care au impus constituirea unor structuri organizatorice unitare și prohibirea constituirii în paralel a altor structuri destinate practicării aceleiași activități, fără suport legal.

Baroul Dolj își exprimă cu fermitate solidaritatea față de colegii din Satu Mare și susține poziția adoptată de Adunarea Generală Extraordinară a Baroului Satu Mare.

Prof. univ. dr. avocat Ion Turculeanu
Decanul Baroului Dolj”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti