Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției a lansat proiectul „Consolidarea capacității sistemului românesc de probațiune de a furniza servicii eficiente alternative închisorii”


2 octombrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității marți, 30 septembrie 2014, un comunicat cu privire la conferința de lansare a proiectului „Consolidarea capacității sistemului românesc de probațiune de a furniza servicii eficiente alternative închisorii”.

Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea performanței de ansamblu a sistemului românesc de probațiune prin dezvoltarea managementului organizațional și prin îmbunătățirea instrumentelor de lucru existente. Totodată, acesta va urmări oferirea de asistență specifică pentru persoanele de etnie romă aflate în supravegherea serviciilor de probațiune, în conformitate cu standardele europene, în vederea furnizării unor servicii eficiente alternative închisorii.

La eveniment au participat: Alin Lucian Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din România, Iuliana Cărbunaru, director general al Direcției Naționale de Probațiune, Kim Ekhaugen, din partea Directoratului Serviciilor Corecționale Norvegiene, precum și reprezentanți ai unor instituții și organizații neguvernamentale din România care vor fi implicate în implementarea proiectului.

Alin Lucian Antochi a declarat: „noile Coduri în materie penală au extins în mod semnificativ aria sancţiunilor şi măsurilor comunitare care intră în competenţa serviciilor de probaţiune, astfel încât ne aşteptăm ca la finalul acestui an noile instituţii introduse în legislaţia penală să fie reflectate în activitatea sistemului de probaţiune. Aceste noi competenţe prezintă pe de o parte o recunoaştere a activităţii sistemului de probațiune, iar pe de altă parte o responsabilitate pe care mă aştept ca personalul de probațiune să o asume cu profesionalism şi integritate”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro