Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Satu Mare ref. protestul avocaților din Baroul Satu Mare
02.10.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Tribunalul Satu Mare a dat publicității miercuri, 1 octombrie 2014, un comunicat cu privire la protestul avocaților din Baroul Satu Mare.

Comunicatul integral:

„În urma adoptării Hotărârii nr. 1/A/2014 a Adunării Generale Extraordinare a Baroului Satu Mare, prin care s-a decis suspendarea activităţii de asistenţă judiciară din oficiu a avocaţilor din cadrul acestui barou începând cu data de 1 octombrie 2014 şi având în vedere ecourile protestului în presa sătmăreană, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să informeze publicul că Tribunalul Satu Mare a luat cunoştinţă de actul adoptat de corpul profesional al avocaţilor şi respectă dreptul la protest al acestuia.

Măsura de protest a fost luată faţă de adoptarea unor soluţii de clasare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, menţinute prin hotărâri judecătoreşti pronunţate de către Judecătoria Satu Mare, privitoare la exercitarea de activităţi specifice profesiei de avocat de către persoane fizice care nu au calitatea de avocat.

În privinţa aspectelor care fac obiectul nemulţumirilor semnalate, vă încunoştiinţăm că problematica vizată a făcut obiectul unor discuţii atât la nivelul colectivului de judecători, cât şi al Colegiului de Conducere din cadrul Tribunalului Satu Mare, ocazie cu care s-a constatat că astfel de persoane nu au fost acceptate să asigure asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa completelor de judecată de la această instanţă.

Referitor la eventuala îngrijorare a cetăţenilor sătmăreni că prin desfăşurarea acestui protest s-ar putea influenţa buna desfăşurare a proceselor penale având ca obiect infracţiuni de o anumită gravitate, îi asigurăm pe cititori de competenţa şi profesionalismul judecătorilor învestiţi cu asemenea cauze, procedurile judiciare urmând a fi soluţionate cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate