Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Tribunalul Satu Mare ref. protestul avocaților din Baroul Satu Mare
02.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Satu Mare a dat publicității miercuri, 1 octombrie 2014, un comunicat cu privire la protestul avocaților din Baroul Satu Mare.

Comunicatul integral:

„În urma adoptării Hotărârii nr. 1/A/2014 a Adunării Generale Extraordinare a Baroului Satu Mare, prin care s-a decis suspendarea activităţii de asistenţă judiciară din oficiu a avocaţilor din cadrul acestui barou începând cu data de 1 octombrie 2014 şi având în vedere ecourile protestului în presa sătmăreană, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să informeze publicul că Tribunalul Satu Mare a luat cunoştinţă de actul adoptat de corpul profesional al avocaţilor şi respectă dreptul la protest al acestuia.

Măsura de protest a fost luată faţă de adoptarea unor soluţii de clasare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, menţinute prin hotărâri judecătoreşti pronunţate de către Judecătoria Satu Mare, privitoare la exercitarea de activităţi specifice profesiei de avocat de către persoane fizice care nu au calitatea de avocat.

În privinţa aspectelor care fac obiectul nemulţumirilor semnalate, vă încunoştiinţăm că problematica vizată a făcut obiectul unor discuţii atât la nivelul colectivului de judecători, cât şi al Colegiului de Conducere din cadrul Tribunalului Satu Mare, ocazie cu care s-a constatat că astfel de persoane nu au fost acceptate să asigure asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa completelor de judecată de la această instanţă.

Referitor la eventuala îngrijorare a cetăţenilor sătmăreni că prin desfăşurarea acestui protest s-ar putea influenţa buna desfăşurare a proceselor penale având ca obiect infracţiuni de o anumită gravitate, îi asigurăm pe cititori de competenţa şi profesionalismul judecătorilor învestiţi cu asemenea cauze, procedurile judiciare urmând a fi soluţionate cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.