Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Robert Cazanciuc: Actele normative transmise către CSM pentru aviz vor fi transmise și către Uniunea Notarilor
02.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Notari, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției, a participat joi, 2 octombrie 2014, la cel de-al XII-la Congres al Notarilor Publici din România, unde a declarat că există o foarte bună colaborare între Minister și notari, lucru care s-a văzut și la elaborarea noilor coduri, notarii aflându-se în prima linia a aplicării legilor noi, informează Mediafax.

Robert Cazanciuc a afirmat: Există o colaborare foarte bună între Ministerul Justiţiei şi notari, care s-a văzut şi la elaborarea noile coduri, notarii fiind în prima linie a aplicării oricărei noi legi. Dorim să dezvoltăm un parteneriat în elaborarea noilor acte normative cu toate profesiile juridice implicate în sfera justiţiei, iar pentru ca acest lucru să devină realitate, am emis recent un ordin prin care toate actele normative transmise Consiliul Superior al Magistraturii pentru aviz să fie transmise spre consultare şi Uniunii Notarilor.

Ministrul a subliniat că buna colaborare dintre notari și Ministerul Justiției a ajutat la degrevarea instanțelor, prin preluare, de către notari, a unor proceduri în materie de divorţ.

”Este un proiect reuşit pe care l-am prezentat ca model de bune practici partenerilor europeni. Va trebui să găsim şi alte proceduri care ar putea fi transferate profesiilor juridice pentru degrevarea instaneţelor de judecată. Am adresat şi rugămintea ca atunci când constataţi că norma legală nu mai corespunde, să propuneţi modificarea acesteia pentru că nu cred că legea trebuie gândită într-un turn de fildeş al unei instituţii, ci avem nevoie de legi gândite pentru situaţii de viaţă”, a adăugat Robert Cazanciuc.

Camera Notarilor Publici Cluj, în colaborare cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, organizează în perioada 2-4 octombrie 2014, la Cluj-Napoca, cel de-al XII-lea Congres al Notarilor Publici din România. Tema Congresului este ”Răspunderea pentru risc profesional a notarului public prin Casa de Asigurări”.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti