Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

MAE a lansat proiectul: “Noi măsuri de modernizare și management integrat al serviciilor pentru cetățeni”


6 octombrie 2014 | Daria NICULCEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw

Pe 3 octombrie 2014, Ministerul Afacerilor Externe a lansat proiectul “Noi măsuri de modernizare și management integrat al serviciilor pentru cetățeni”, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice, potrivit unui comunicat MAE.

Proiectul este destinat cetățenilor români aflați în străinătate şi îşi propune să implementeze un sistem informatic integrat de eficientizare și modernizare a serviciilor consulare solicitate de aceştia misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României.

Cetăţenii români vor putea accesa portalul web care va fi dezvoltat prin acest proiect, atât pentru a aplica în vederea obținerii serviciului consular, pentru a obţine informaţii cu privire la serviciile consulare, în general, cât şi pentru a se programa on-line pentru a merge la oficiile consulare şi misiunile diplomatice în vedere ridicării actelor solicitate şi completate online. Un alt beneficiu pe care acest sistem îl va aduce va consta în uniformizarea prestațiilor consulare la nivelul întregii rețele consulare cât şi în eliminarea unor proceduri birocratice.

Totodată, sistemul informatic va fi unul flexibil şi ușor de adaptat la modificările care vor interveni în activitatea consulară atât din punct de vedere legislativ, cât şi procedural. Va constitui totodată un instrument util prin intermediul căruia reţeaua consulară se va putea interconecta la sistemele operate sau care vor fi în uzul instituţiilor române partenere, cu care Ministerul Afacerilor Externe colaborează în domeniul activităţii consulare.

Daria NICULCEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică