« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

MAE a lansat proiectul: “Noi măsuri de modernizare și management integrat al serviciilor pentru cetățeni”
06.10.2014 | Daria NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Pe 3 octombrie 2014, Ministerul Afacerilor Externe a lansat proiectul “Noi măsuri de modernizare și management integrat al serviciilor pentru cetățeni”, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice, potrivit unui comunicat MAE.

Proiectul este destinat cetățenilor români aflați în străinătate şi îşi propune să implementeze un sistem informatic integrat de eficientizare și modernizare a serviciilor consulare solicitate de aceştia misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României.

Cetăţenii români vor putea accesa portalul web care va fi dezvoltat prin acest proiect, atât pentru a aplica în vederea obținerii serviciului consular, pentru a obţine informaţii cu privire la serviciile consulare, în general, cât şi pentru a se programa on-line pentru a merge la oficiile consulare şi misiunile diplomatice în vedere ridicării actelor solicitate şi completate online. Un alt beneficiu pe care acest sistem îl va aduce va consta în uniformizarea prestațiilor consulare la nivelul întregii rețele consulare cât şi în eliminarea unor proceduri birocratice.

Totodată, sistemul informatic va fi unul flexibil şi ușor de adaptat la modificările care vor interveni în activitatea consulară atât din punct de vedere legislativ, cât şi procedural. Va constitui totodată un instrument util prin intermediul căruia reţeaua consulară se va putea interconecta la sistemele operate sau care vor fi în uzul instituţiilor române partenere, cu care Ministerul Afacerilor Externe colaborează în domeniul activităţii consulare.

Daria NICULCEA

 
Secţiuni: Cyberlaw | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD