Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal

PT Vâlcea. Omor calificat. Tâlhărie calificată. Furt calificat. Trimitere în judecată

3 octombrie 2014 | Raluca ASAVEI, Paula VÂRBAN, Raluca ASAVEI

PT Vâlcea. Omor calificat. Tâlhărie calificată. Furt calificat. Trimitere în judecată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
– P. I. M. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie calificată (trei acte materiale) şi furt calificat;
– G. T. N. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată (două acte materiale);
– B. I. (aflat în stare de libertate) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 21-22 mai 2014, inculpaţii P. I. M. şi G. T. N. au pătruns prin efracţie în locuinţa victimei H. E. (în vârstă de 79 de ani), iar prin exercitarea de acte de violenţă fizică au deposedat-o pe aceasta de o sumă de bani şi mai multe bunuri. Pentru a ascunde săvârşirea faptei, inculpaţii au dat foc victimei şi locuinţei în care se afla aceasta, victima decedând în această împrejurare, fiind ulterior identificată carbonizată în locuinţa care a ars în proporţie de circa 90%.
De asemenea, în noaptea de 30-31 ianuarie 2014, inculpaţii P. I. M. şi G. T. N., având feţele acoperite cu cagule, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate M. M. (în vârstă de 76 de ani), cu scopul de a o deposeda de sumele de bani deţinute în locuinţă şi, întrucât victima a strigat după ajutor, inculpaţii au părăsit locuinţa acesteia, sustrăgând din curtea victimei mai multe bunuri. În timpul săvârşirii faptei, paza locului comiterii infracţiunii a fost asigurată de inculpatul B. I., care se afla în apropierea locuinţei persoanei vătămate.
Totodată, atât în noaptea de 24-25 ianuarie 2014, cât şi la sfârşitul lunii ianuarie 2014, inculpatul P. I. M., având faţa acoperită cu o cagulă, a pătruns, împreună cu inculpatul B. I., în locuinţa persoanei vătămate L. M. (în vârstă de 73 de ani), împrejurare în care, prin exercitarea de acte de violenţă şi proferarea de ameninţări cu moartea, a sustras mai multe bunuri din locuinţa acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Raluca ASAVEI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică