Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

CE. Măsuri pentru îmbunătățirea produselor cosmetice


7 octombrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept comercial, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comisia Europeană a dat publicității vineri, 26 septembrie 2014, un comunicat cu privire la măsurile adoptate privind produsele cosmetice, pentru a spori protecția consumatorilor, în special a copiilor.

În urma unei evaluări efectuate de Comitetul științific independent pentru siguranța consumatorilor, care a realizat un studiu cu privire la riscurile pe care le prezintă substanțele, în special conservanții, din produsele cosmetice, Comisia a adoptat două măsuri de restricționare a folosirii a trei conservanți în astfel de produse.

Se limitează concentrația maximă a doi conservanți, propilparabenul și butilparabenul, de la limita permisă în prezent de 0,4% atunci când sunt utilizați separat și de 0,8% în cazul amestecurilor cu alți esteri la 0,14 % în cazul în care sunt utilizați separat sau împreună. Restricțiile sunt și mai dure pentru produsele destinate copiilor cu vârsta sub trei ani deoarece există riscul ca pătrunderea în piele să fie mai mare. De asemenea, Comisia interzice amestecul de metilcloroizotiazolinonă (și) metilizotiazolinonă (MCI/MI) din produse fără clătire, cum sunt cremele de corp.

Neven Mimica, comisarul european pentru protecția consumatorilor, a declarat: „Am demonstrat încă o dată că siguranța consumatorilor este de o importanță crucială în orice decizie pe care o luăm. Conservanții din produsele cosmetice au o funcție foarte utilă, garantând că produsele pe care le folosim zilnic nu conțin agenți patogeni. Trebuie totuși să ne asigurăm că respectivii conservanți garantează un nivel maxim de protecție. Consumatorii pot fi liniștiți, odată cu adoptarea acestor măsuri, că produsele cosmetice sunt sigure”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro