Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE. Lipsa abilităților digitale, una din marile provocări cu care se confruntă învățământul școlar din Europa
07.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicității joi, 2 octombrie 2014, Raportul Horizon Report Europe: 2014 Schools edition, realizat în parteneriat cu New Media Consortium, cu privire la provocările cu care se confruntă învățământul școlar din Europa în prezent, potrivit unui comunicat.

Din document reiese că elevii dovedesc abilități și competențe digitale limitate, dovedindu-se mai mult decât necesară integrarea utilizării eficiente a tehnologiilor informației și comunicațiilor în formarea cadrelor didactice. De asemenea, se mai arată că tehnologia de tip cloud computing și utilizarea tabletelor vor fi un lucru obișnuit în multe școli europene în termen de un an, iar învățarea prin intermediul jocurilor pe calculator și al unei combinații de medii fizice și virtuale vor face parte din metodele de predare în următorii doi sau trei ani.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: „Acest raport oferă informații și orientări valoroase pentru factorii de decizie și directorii de școli cu privire la necesitatea de a utiliza resursele digitale și deschise. Europa trebuie să ridice ștacheta dacă dorim să ne asigurăm că tinerii noștri sunt pregătiți pentru viitoarele lor cariere. Îmbunătățirea abilităților digitale și a accesului la resursele digitale și deschise este esențială, nu numai pentru ameliorarea procesului de predare, ci și pentru crearea unor modele de învățământ flexibile, care facilitează învățarea de-a lungul vieții”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti