Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ziua Mondială a Educației


7 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Educației Naționale a dat publicității duminică, 5 octombrie 2014, mesajul ministrului Remus Pricopie cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Mesajul integral:

„Astăzi, 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Este un moment special, în care societatea își îndreaptă atenția spre oamenii care, cu pasiune, cu dăruire și uneori cu sacrificii, își dedică viața creării și modelării de caractere, de cetățeni, de specialiști în diferite domenii de activitate. Dascălii, căci despre ei este vorba, primesc astăzi, din partea noastră, a tuturor, mulțumiri și aprecieri sincere pentru tot ceea ce fac.

În calitate de ministru al Educației Naționale, îi asigur pe toți profesorii că munca lor este prețuită și respectată. De asemenea, le ofer garanții ferme în privința preocupării permanente, din partea mea, a premierului Ponta și a întregii echipe guvernamentale, pentru realizarea unui echilibru just între statutul de cadru didactic și condițiile de muncă și de viață.

Ziua Mondială a Educației trebuie să ne reamintească tuturor că școala este o instituție vitală pentru o societate care vrea să se dezvolte, care vrea să aibă un viitor și să conteze într-o lume tot mai complexă și plină de provocări. Educația reprezintă fundamentul unei societăți puternice și competitive. De aceea, procesul de modernizare și de conectare a școlii românești la piața muncii și la nevoile societății contemporane, proces desfășurat în paralel cu creșterea finanțării sistemului, trebuie să continue. Obiectivul de a avea un sistem de învățământ performant, care să încurajeze vârfurile dar, în același timp, să fie accesibil și să ofere șanse egale copiilor ce provin din medii dezavantajate social trebuie urmărit cu și mai mare determinare. Guvernul actual este hotărât să ducă mai departe lucrurile bune începute și să trateze educația, ca și până acum, cu maximă seriozitate și responsabilitate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii