Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Conflictul de interese
07.10.2014 | Paula VÂRBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Fapta primarului unei comune de a dispune, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod repetat, achiziţionarea unor produse de la societatea aparţinând soţiei sale, prin care aceasta a obţinut un folos patrimonial, şi fapta aceluiaşi primar de a dispune, după un interval de 4 ani, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod repetat, achiziţionarea unor produse de la societatea aparţinând fiului său, prin care acesta a obţinut un folos patrimonial, întrunesc elementele constitutive a două infracţiuni de conflict de interese, în forma continuată, aflate în concurs.
Fapta primarului unei comune de a emite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, dispoziţia de angajare a fiicei sale în funcţia de consilier al primarului comunei respective, prin care aceasta a obţinut un folos patrimonial constând în salariu, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese. (Decizia nr. 109/A din 24 aprilie 2014, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect infracțiunea de conflict de interese)

Avocat Paula VÂRBAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Conflictul de interese”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Ador când părinții își „îngroapă” copilașii. Îmi amintește de vremurile când cei bătrâni susțineau războaie pentru ca cei tineri să lupte și, eventual, să moară pe front întru fericirea celor bătrâni rămași la putere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate