« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PT Argeș. Luare de mită, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate. Trimitere în judecată
06.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PT Argeș. Luare de mită, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate. Trimitere în judecată.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului G. A. G., agent şef de penitenciar în cadrul Penitenciarului Colibaşi (în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (două acte materiale) şi introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2012-2013, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au fost înregistrate șase denunţuri împotriva inculpatului, cu privire la faptul că acesta introducea telefoane mobile în Penitenciarul Colibaşi, pentru a fi folosite de către deţinuţi, primind pentru aceste servicii diferite sume de bani, de la rudele acestora.
Astfel, în perioada martie-aprilie 2013, inculpatul a primit de la o persoană șapte telefoane mobile şi suma de 1.900 lei, pentru a înmâna aceste telefoane unui deţinut, șase dintre acestea fiind introduse în penitenciar de către inculpat, iar în luna august 2013, acesta a mai primit de la o altă persoană cinci telefoane mobile, prevăzute cu încărcătoare, pentru a le introduce în Penitenciarul Colibaşi, primind în schimb suma de 500 euro.

În cauză, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au beneficiat de sprijinul direct al lucrătorilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, care au efectuat acte de cercetare în baza ordonanţelor de delegare emise de procuror, ancheta penală desfăşurată fiind sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii Argeş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

::sursa: www.mpublic.ro

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD