Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

OUG privind unele măsuri în domeniul instrumentelor structurale


08.10.2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 727 din data de 3 octombrie 2014 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 61/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2013 privind unele măsuri în domeniul instrumentelor structurale care privesc beneficiarii direcţi finanţaţi din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri financiare în domeniul ex-ISPA din sectorul transporturi.

Ordonanța de Urgență a Guvernului reglementează unele măsuri pentru optimizarea fluxurilor financiare în cadrul POST pentru asigurarea capacității de absorbție a fondurilor alocate României în perioada de programare 2007-2013.

Printre altele, se menționează că beneficiarii direcţi, finanţaţi din fonduri structurale, au obligaţia de a solicita de la executanţii de lucrări, prestatorii de servicii, furnizorii de bunuri, cu care au încheiate contracte, orice informaţii/date/indicatori/rapoarte care sunt în legătură cu implementarea proiectelor de infrastructură de transport finanţate din fonduri structurale, la orice solicitare a Autorităţii de Management POS Transport şi în termenul stabilit de aceasta. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 100.000 lei.

Implementarea proiectelor ex-ISPA se asigură până la data de 31 decembrie 2017. În acest sens, ordonatorii principali de credite din bugetele cărora se asigură finanţarea cheltuielilor destinate finalizării proiectelor ex-ISPA au obligaţia să asigure cu prioritate sume în bugetul propriu astfel încât proiectele să fie implementate până la data de 31 decembrie 2017.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti