Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Mesajul președintelui UNBR adresat Congresului Avocaților din Serbia
08.10.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității marți, 7 octombrie 2014, mesajul avocatului dr. Gheorghe Florea, Președintele UNBR, adresat Congresului Avocaților din Serbia, care se desfășoară miercuri, 8 octombrie 2014.

Mesajul integral:

„Domnului Dragoljub DJORDJEVIC,
Preşedinte al Uniunii Barourilor din Serbia

Stimate domnule Preşedinte,
Dragă confrate,
Dragi prieteni,

Vă mulţumesc pentru invitaţia ce mi-a fost adresată în vederea participării la Congresul Avocaţilor, care va avea loc la Belgrad, în data de 8 octombrie 2014.

Datorită unor obligaţii de natură profesională care reclamă prezenţa mea la Bucureşti, mă aflu în imposibilitate de a participa la acest eveniment important.

Referitor la actuala situaţie şi la dificultăţile pe care profesia de avocat din Serbia le întâmpină, Uniunea Naţională a Barourilor din România (U.N.B.R.) îşi exprimă profunda îngrijorare, dar şi deplina solidaritate cu protestele iniţiate de Uniunea Barourilor din Serbia, în scopul apărării independenţei, autonomiei şi a valorilor fundamentale ale profesiei de avocat.

În opinia noastră, intervenţia puterii executive în aria profesională şi în dreptul la autoreglementare al profesiei este inacceptabilă şi reprezintă un pericol real pentru independenţa şi valorile fundamentale ale profesiei.

Uniunea Naţională a Barourilor din România îşi exprimă speranţa că actuala situaţie, generată de o serie de măsuri întreprinse de puterea legiuitoare şi de cea executivă, în lipsa unor consultări cu organele profesiei de avocat, va fi soluţionată de o manieră satisfăcătoare, permiţând astfel colegilor noştri din Serbia să îşi exercite profesia, iar cetăţenilor să beneficieze de servicii avocaţiale necesare apărării drepturilor legale şi legitime.

Dorindu-vă succes în eforturile dumneavoastră constante de a apăra valorile fundamentale ale profesiei de avocat în Serbia, exprim deplina disponibilitate a U.N.B.R de a vă acorda orice ajutor ori sprijin pe care le veţi considera necesare,

Rămân,
Al Dumneavoastră, cu prietenie,
Av. Dr. Gheorghe FLOREA”

:: mesajul în limba engleză

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate