Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Cristi Danileț, la copiii din Clubul de Educație Alternativă din Ferentari
08.10.2014 | Raluca NEGULESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul Cristi Danileț, membru CSM, a susținut în data de 7 octombrie 2014 o sesiune interactivă despre justiție și codurile juridice în cadrul Clubului de Educație Alternativă din Școala Gimnazială numărul 136 (Sector 5, București). Cei 20 de copii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani din zona marginalizată a cartierului Ferentari au fost implicați de domnul Danileț într-un dialog dinamic și atractiv despre reguli și pedepse, despre cetățeni și magistrați, despre speranțe și viitor. Copiii au pus întrebări din viața lor de zi cu zi și au primit răspunsuri pertinente cu trimiteri la lege și la exemple din practica instanțelor pentru minori. La finalul sesiunii, toți copiii au primit un exemplar al manualului de educație juridică „Unde-i lege, nu-i tocmeală” alcătuit de Poliția capitalei și domnul judecător.

Acest tip de activitate subliniază nevoia promovării educației juridice în școlile din România. De asemenea, accentuează necesitatea multiplicării contextelor de interacțiune între copiii din comunități marginalizate și profesioniști, care devin modele pozitive și îi inspiră pe copii să urmeze un traseu axat pe educație.

Clubul de Educație Alternativă reprezintă un spațiu nou, sigur, deschis și creativ creat de către Fundația Policy Center for Roma and Minorities în 2010 în cadrul Școlilor Gimnaziale numărul 136 și 2, dedicat copiilor cu vârste între 6 și 15 ani care locuiesc în zona de tip ghetou din cartierul Ferentari, București. În ultimii patru ani, peste 300 de copii au fost implicați în programe de educație remedială, activități sportive, artistice și culturale.

Policy Center for Roma and Minorities este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.

Raluca NEGULESCU
Director Executiv
Policy Center for Roma and Minorities

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.