Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Buletinul trimestrial al Comisiei Europene privind ocuparea forței de muncă și situația socială
09.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicității luni, 6 octombrie 2014, Buletinul trimestrial privind ocuparea forței de muncă și situația socială, din care reiese că redresarea economică care a început în primăvara anului 2013 este încă fragilă și că evoluțiile viitoare privind ocuparea forței de muncă rămân incerte, potrivit unui comunicat.

Din document reiese că ocuparea forței de muncă a continuat să crească în majoritatea sectoarelor, începând cu jumătatea anului 2013. De asemenea, a crescut și numărul de ore lucrate și, pentru prima dată din 2011, s-a înregistrat o mică creștere a numărului de contracte de muncă cu normă întreagă, precum și o îmbunătățire a situației tinerilor. Cu toate acestea, multe dintre noile locuri de muncă create sunt cu fracțiune de normă sau temporare.

Pe de altă parte, șomajul rămâne încă aproape de nivelurile record, iar șomerii pe termen lung reprezintă o parte importantă și în creștere din numărul total al șomerilor, aproape 13 milioane de persoane fiind în căutarea unui loc de muncă de peste un an. În plus, o treime dintre aceste persoane sunt șomere de peste doi ani.

László Andor, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune: „Ultimele tendințe arată că redresarea economică rămâne fragilă și că îmbunătățirile sunt încă timide. Există creștere economică, dar trebuie să ne asigurăm că este vorba despre o creștere durabilă. Trebuie să rămânem vigilenți și să depunem în continuare eforturi pentru a sprijini redresarea macroeconomică și refacerea pieței muncii în UE.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti