Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Dreptul proprietatii intelectuale REPUBLICA MOLDOVA SELECTED

Andra Muşatescu a deschis lucrările primei mese rotunde organizată de Casele de Avocatură și de Proprietate Industrială Andra Mușatescu sub egida Asociației Internaționale a Mărcilor (INTA) în Republica Moldova

10 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

Pe data de 3 octombrie 2014, la Chișinău s-a desfășurat masa rotundă cu tema „Îmbunătățirea relațiilor dintre autoritățile competente (vamă, poliție, oficiile naționale) și titularii de drepturi“, organizată de Cabinetele de Avocați și Proprietate Industrială Andra Mușatescu, sub egida Asociației Internaționale a Mărcilor (INTA), la sediul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), Chișinău, Republica Moldova.

Întrunirea este o noutate, fiind pentru prima oară organizată în Republica Moldova, dar a fost o continuare firească a meselor rotunde organizate de Casele de Avocatură și de Proprietate Industrială Andra Mușatescu în România, 6 la număr până în acest an.

Manifestarea a avut un număr record de participanți pentru o masă rotundă, aproximativ 70 de persoane, nume sonore din domeniul juridic atât din România, cât și de peste Prut.

Printre participanți as-au numărat reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală din Republica Moldova, Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România, Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova, Poliției de Frontieră a României, Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Autorității Vamale a României, judecători ai curților de apel și tribunalelor din România.

În cadrul prelegerii introductive, dr. av. cons. Andra Mușatescu a făcut o scurtă prezentare a INTA, menționând, inter alia, că asociația are peste 6.400 de membri din 190 de țări, iar aceștia contribuie anual cu aproape 12 trilioane USD la PIB-ul mondial, și, pentru o mai bună înțelegere, a dat exemplul din anul 2012 când PIB-ul celor 3 piețe de top a fost de 16 trilioane USD (Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii) și 7 trilioane USD (China).

În cadrul mesei rotunde au fost puse în discuție teme, precum: respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, cooperarea dintre autorități și titularii de drepturi, experiența autorităților cu responsabilități în domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală din Republica Moldova și România și posibilitățile de îmbunătățire a dialogului și a conlucrării dintre autorități și titularii de drepturi.

Despre Andra Mușatescu Law & Industrial Property Offices

Casele de Avocatură şi de Proprietate Industrială Andra Muşatescu sunt considerate de publicaţii juridice cunoscute ca “oferind o gamă largă de servicii juridice corporatiste şi comerciale care includ consiliere privind dreptul muncii, concurenţei şi UE, cu un puternic accent pe PI” (Legal 500). De asemenea, “reputaţia în domeniul PI a atras cu sine mai mulţi clienţi internaţionali cunoscuţi” care “laudă serviciile de PI, incluzând şi litigii” (Legal 500), practicând “în fruntea domeniului juridic IP din România cu o vastă experienţă în consultanţa acordată în principal societăţilor multinaţionale” (WTR1000), iar Dr. Andra Muşatescu este “un expert în IP de un standard absolut înalt” (Legal 500) şi “un avocat fantastic” (Chambers and Partners).

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership