Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCBE invită organizațiile membre să participe la un studiu privind aplicarea în practică a directivelor europene în materia procedurilor penale
10.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 9 octombrie 2014, invitația CCBE către organizațiile profesionale membre pentru a participa la un studiu privind aplicarea în practică a directivelor europene în materia procedurilor penale.

Comunicarea CCBE integral:

”Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) intenţionează să realizeze un studiu referitor la punerea în aplicare, la nivel național, a celor trei directive europene în materia procedurilor penale şi invită organizaţiile profesionale membre să acorde sprijin, apelând la expertiza practicienilor.

Cele trei directive sunt următoarele:
– Directiva 2010/64/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 octombrie 2010 privind dreptul la interpretare şi traducere în cadrul procedurilor penale;
– Directiva 2012/13/UE a Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale;
– Directiva 48/UE/2013 privind dreptul de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale şi al procedurilor privind mandatul european de arestare, precum şi dreptul ca o persoană terţă să fie informată în urma privării de libertate şi dreptul de a comunica cu persoane terţe şi cu autorităţi consulare în timpul privării de libertate.

Acest studiu urmează să fie realizat de CCBE în parteneriat cu Fundaţia Avocaţilor Europeni.

În cadrul Comitetului permanent al CCBE care a avut loc recent la Milano, James MacGuill, președintele Comitetului de Drept Penal, a precizat că aceste directive reprezintă o problemă-cheie pentru CCBE.

Deşi Comitetul de Drept Penal al CCBE a fost implicat activ în discuțiile cu privire la cele trei directive şi acestea au fost adoptate deja, consideră că problema reală și aspectul cel mai important se referă la implementarea practică a acestora la nivel național.

Secretariatul CCBE va asista participanţii la proiect şi va pregăti un chestionar la care care practicienii în drept penal din organizaţiile membre vor fi invitați să răspundă.

Durata proiectului este estimată la 12 luni. Organizaţiile profesionale nu trebuie să fie parteneri oficiali în cadrul proiectului, dar se va lua în considerare participarea lor cu expertiză”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti