« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală
10.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 8 octombrie 2014, un comunicat cu privire la reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală.

A doua reuniune din anul 2014 a Reţelei Judiciare Române în materie penală, organizată de Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului de Justiție, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a avut loc la Sinaia, în perioada 6-7 octombrie 2014.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri au fost prezentate, pe scurt, statistici privind activitatea în perioada 2007-2013 a curților de apel, a parchetelor de pe lângă curțile de apel, precum și a instanțelor arondate în materia mandatului european de arestare.

De asemenea, au fost discutate posibile soluţii pentru problemele semnalate în practică, identificate la nivel local, în domeniul mandatului european de arestare și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești, respectiv al transferului de persoane condamnate în temeiul Convenției europene asupra transferării persoanelor condamnate, adoptată la Strasbourg la 21 martie 1983 sau în temeiul Deciziei-cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27 noiembrie 2008 privind aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană.

 
Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD