Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală


10 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 8 octombrie 2014, un comunicat cu privire la reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală.

A doua reuniune din anul 2014 a Reţelei Judiciare Române în materie penală, organizată de Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului de Justiție, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a avut loc la Sinaia, în perioada 6-7 octombrie 2014.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri au fost prezentate, pe scurt, statistici privind activitatea în perioada 2007-2013 a curților de apel, a parchetelor de pe lângă curțile de apel, precum și a instanțelor arondate în materia mandatului european de arestare.

De asemenea, au fost discutate posibile soluţii pentru problemele semnalate în practică, identificate la nivel local, în domeniul mandatului european de arestare și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești, respectiv al transferului de persoane condamnate în temeiul Convenției europene asupra transferării persoanelor condamnate, adoptată la Strasbourg la 21 martie 1983 sau în temeiul Deciziei-cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27 noiembrie 2008 privind aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică