Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Consiliul Baroului Satu Mare ref. protestul avocaților sătmăreni
13.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii vineri, 10 octombrie 2014, comunicatul emis de Consiliul Baroului Satu Mare, intrunit in sedinta extraordinara din data de 9 octombrie 2014, in urma protestului corpului avocatilor din Baroul Satu Mare, declansat prin Hotararea nr. 1/2014, adoptata de catre Adunarea Generală Extraordinară din data de 30 septembrie 2014.

Comunicatul integral:

”Consiliul Baroului Satu Mare intrunit in sedinta extraordinara din data de 9 octombrie 2014, in urma protestului corpului avocaților din Baroul Satu Mare, declansat prin Hotararea nr. 1, adoptata de catre Adunarea Generala Extraordinara din data de 30 septembrie 2014:

Ia act si apreciaza sustinerea exprimata fata de prostestul avocatilor satmareni de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, de catre reprezentantii barourilor din tara si de catre confratii avocati care si-au exprimat solidaritatea, apreciind ca problemele, ce au determinat adoptarea unei asemenea masuri exceptionale, urmaresc respectarea dreptului constitutional la aparare, in slujba caruia se afla intregul corp al avocatilor din tara.

Prin protestul declansat de catre corpul avocatilor satmareni se urmareste respectarea, de catre autoritatile competente si de catre orice persoana, a prevederilor legale privind exercitarea dreptului constitutional la aparare, protecţia demnitatii si a titlului profesional de avocat.

Totodata, Consiliul Baroului Satu Mare ia act si apreciaza pozitia exprimata fata de protestul avocatilor din cadrul Baroului Satu Mare in comunicatele emise de catre Judecatoria Satu Mare si Tribunalul Satu Mare, prin care s-a respectat dreptul la protest al corpului profesional al avocatilor si s-a decis instituirea unei colaborari in vederea eradicarii oricaror activitati de exercitare fara drept a profesiei de avocat de catre persoane care nu indeplinesc conditiile legale de a profesa activitatea de avocat, in conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1995, cu modificarile ulterioare.

Consiliul Baroului Satu Mare isi exprima surprinderea fata de lipsa unei reactii oficiale din partea parchetelor de pe raza judetului Satu Mare fata de acest protest.

Consiliul Baroului Satu Mare isi exprima nemultumirea fata de atitudinea Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare care, pe de o parte, a inteles sa tergiverseze ani de zile solutionarea plingerilor adresate de Baroul Satu Mare privitor la exercitarea in mod repetat si fara drept a unor activitati specifice profesiei de avocat de catre persoane care nu au o asemenea calitate legal dobandita si, pe de alta parte, a inteles sa adopte o atitudine de intimidare fata de corpul avocatilor, manifestata prin adresele emise catre Baroul Satu Mare pe parcursul protestului.

Consiliul Baroului Satu Mare asigura cetatenii si autoritatile publice de indeplinirea obligatiilor legale privitor la exercitarea si respectarea dreptului la aparare pe parcursul protestului.

Consiliul Baroului Satu Mare a decis convocarea unei noi Adunari Generale Extraordinare a avocatilor din Baroul Satu Mare, in vederea analizarii pozitiilor manifestate de catre institutiile publice in urma protestului declansat si adoptarea unei hotarari de catre corpul de avocati al Baroului Satu Mare.

Consiliul Baroului Satu Mare
9 0ctombrie 2014”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti