« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ANI implementează un sistem informatic pentru prevenirea conflictelor de interese în achizițiile publice
13.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Cyberlaw, Drept penal | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Agenția Națională de Integritate va implementa un sistem informatic pentru prevenirea conflictelor de interese în achiziții publice, asigurând astfel un mecanism de verificare a conflictului de interese în cazul achizițiilor publice finanțate din fonduri comunitare, potrivit Agerpres.

Cu ocazia lansării proiectului, Horia Georgescu, președintele ANI, a declarat: ”Aplicația vine să rezolve situații precum cea în care o autoritate contractantă, de exemplu un consiliu județean, care inițiază o procedură de achiziție, iar în cadrul acestei proceduri de achiziție sunt depuse oferte de către rude ale președintelui consiliului județean sau ale unor persoane cu funcții de decizie în această instituție, în momentul în care datele vor fi introduse în sistemul electronic de achiziții publice, dacă sistemul dacă vede o problemă, va emite un avertisment care va spune că este un potențial conflict de interese”.

De asemenea prezent la eveniment, Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a afirmat: „Integritatea funcționarilor din instituțiile publice, în special a celor cu funcții de conducere, independența acestora față de orice interes economic sau politic sunt garanția unui stat puternic. Este interesul nostru să avem funcționari care prin activitatea lor să nu vulnerabilizeze economia sau instituțiile statului. De asemenea, încurajăm inițiativele instituționale care au ca scop îmbunătățirea în acest domeniu, așa cum este și proiectul lansat astăzi”.

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD