Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

ANI implementează un sistem informatic pentru prevenirea conflictelor de interese în achizițiile publice


13 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Agenția Națională de Integritate va implementa un sistem informatic pentru prevenirea conflictelor de interese în achiziții publice, asigurând astfel un mecanism de verificare a conflictului de interese în cazul achizițiilor publice finanțate din fonduri comunitare, potrivit Agerpres.

Cu ocazia lansării proiectului, Horia Georgescu, președintele ANI, a declarat: ”Aplicația vine să rezolve situații precum cea în care o autoritate contractantă, de exemplu un consiliu județean, care inițiază o procedură de achiziție, iar în cadrul acestei proceduri de achiziție sunt depuse oferte de către rude ale președintelui consiliului județean sau ale unor persoane cu funcții de decizie în această instituție, în momentul în care datele vor fi introduse în sistemul electronic de achiziții publice, dacă sistemul dacă vede o problemă, va emite un avertisment care va spune că este un potențial conflict de interese”.

De asemenea prezent la eveniment, Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a afirmat: „Integritatea funcționarilor din instituțiile publice, în special a celor cu funcții de conducere, independența acestora față de orice interes economic sau politic sunt garanția unui stat puternic. Este interesul nostru să avem funcționari care prin activitatea lor să nu vulnerabilizeze economia sau instituțiile statului. De asemenea, încurajăm inițiativele instituționale care au ca scop îmbunătățirea în acest domeniu, așa cum este și proiectul lansat astăzi”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii