Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PJ-Slobozia. Furt calificat, tăinuire și complicitate la furt calificat. Arestare preventivă, control judiciar


13 octombrie 2014 | Georgiana-Camelia LUCIU, Paula VÂRBAN, Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

PJ-Slobozia. Furt calificat, tăinuire și complicitate la furt calificat. Arestare preventivă, control judiciar.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus, la data de 8 octombrie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
C. A., F. L., H. A., B. M. A., V. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat;
F. C. şi M. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat;
C. I. V.I. T. şi B. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire şi complicitate la furt calificat;
U. V., sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de tăinuire.

Inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia, care a admis în parte cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaţilor C. A., H. A., F. L., F. C., B. M. A., M. S., V. M. și B. M.

Faţă de inculpaţii C. I. V. şi I. T. a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Din referatul cu propunerea de arestare preventivă au rezultat următoarele:
În perioada ianuarie 2014 – prezent, inculpaţii C. A. şi H. A., în calitate de operatori parc extracţie, au sustras produse petroliere pe care ulterior le-au comercializat către diferite persoane. Totodată, inculpaţii H. A., B. M. A., M. S. şi V. M., i-au ajutat pe primii doi inculpaţi în sustragerea produselor petroliere.
În zilele de 14 mai şi 2 iunie 2014, inculpatul F. C. i-a ajutat pe inculpaţii F. L. şi H. A. în acţiunile lor de a sustrage produse petroliere prin faptul că supraveghea drumul de acces pentru a nu fi prinşi de organele de poliţie.
Din probatoriul administrat până în prezent, a mai rezultat că inculpaţii C. I. V. şi U. V. au cumpărat de la inculpatul C. A. produse petroliere cunoscând că acestea provin din furt. În perioada 10 iulie – prezent, inculpatul B. M., a primit şi a revândut produse petroliere cunoscând că acestea provin din furt, printre cumpărători fiind şi inculpatul I. T., care avea cunoştinţă despre provenienţa mărfii.
Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov şi cu sprijinul tehnic de specialitate acordat de către Departamentul de Informaţii de Protecţie Internă – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Braşov.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Georgiana-Camelia LUCIU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică