Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Mureș. Seminar de pregătire profesională continuă / 24 octombrie 2014, Târgu-Mureș

14.10.2014 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Baroul Mureș, în colaborare cu Centrul Teritorial Brașov al Institutului pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, Curtea de Apel Târgu-Mureș și Universitatea „Petru Maior”, organizează Seminarul de pregătire profesională continuă, în data de 24 octombrie 2014, la Universitatea „Petru Maior” – Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, str. Livezeni nr. 69 – Aula “Tudor Drăganu”.

Temele propuse:
Discuții pe marginea Legii de modificare a Codului de procedură civilă;
Contestația la executare – suspendarea provizorie a executării. Condiții. Întinderea în timp a suspendării executării silite. Contestația la executare în cazul în care se invocă motive de fapt și drept privind titlul executoriu, altul decât o hotărâre judecătorească. Îndreptarea actului de executare, ca soluție circumscrisă admiterii contestației la executare. Întoarcerea executării silite; impedimente (compensația legală, inexistența unui interes legitim din partea debitorului);
– Clauzele abuzive în contractele de credit. Intervenția instanței în contract. Înlăturarea clauzelor abuzive și determinarea celor legal aplicabile. Punerea în executare a hotărârilor de obligare a instituțiilor de credit la refacerea graficului de rambursare.

Lector: Bogdan DUMITRACHE, formator INM

Taxa de participare este de 70 lei.

Avocații interesați de participarea la acest seminar sunt invitați să se înscrie la secretariatul sau serviciul de contabilitate al Baroului Mureș până în data de 23 octombrie 2014 inclusiv.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week