Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE și sectorul datelor, proiect de 2,5 miliarde euro pentru gestionarea big data


14 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeană și sectorul european al datelor vor semna un memorandum prin care se angajează să investească 2,5 miliarde de euro într-un parteneriat public-privat (PPP), ce urmărește consolidarea sectorului datelor și plasarea Europei în fruntea cursei mondiale în acest domeniu, potrivit unui comunicat.

Potrivit documentului ce urmează a fi semnat de Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, și Jan Sundelin, președinte al Big Data Value Association, care acționează în numele mai multor societăți, printre care se numără Atos, Nokia Solutions and Networks, Orange, SAP, SIEMENS și al mai multor organisme de cercetare, precum Fraunhofer și Centrul german de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, UE alocă 500 de milioane euro, sub formă de investiții pe o perioadă de 5 ani (2016-2020), partenerii privați urmând să contribuie cu o sumă de cel puțin patru ori mai mare (două miliarde de euro).

Neelie Kroes: „Datele sunt motorul și temelia economiei viitorului. Orice tip de organizație, fie că e vorba de o fermă sau de o fabrică, un laborator sau un atelier, are nevoie de aceste pietre de temelie pentru a-și îmbunătăți performanțele.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii