Secţiuni » Sistemul judiciar » Activitate parchete
PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete

Tiberiu Nițu s-a întâlnit cu ataşatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti
16.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Public a dat publicității miercuri, 15 octombrie 2014, un comunicat cu privire la întâlnirea dintre Tiberiu Nițu, Procurorul General al României, și Dean Thompson, ataşat cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. La întrevedere au mai luat parte Maria MacIsaac și Maria Tapalagă, din partea ambasadei, și consilierii Procurorului General.

Tiberiu Nițu a subliniat că activitatea de investigare a marii corupții continuă să fie un domeniu prioritar al parchetului, precum şi extinderea investigaţiilor la fenomenul sistemic al celorlalte acte de corupţie care afectează profund întreaga societate, fenomen pentru a cărui combatere este necesară educarea membrilor societății. În acelaşi context, s-a vorbit despre abordarea în continuare cu prioritate a zonelor de criminalitate conexe corupţiei, cum sunt evaziunea fiscală, spălarea de bani ori conflictul de interese, dar şi despre necesitatea unui schimb de experienţă cu autorităţi judiciare din alte state privind gestionarea bunurilor indisponibilizate în cursul urmăririi penale. Totodată, s-au dezbătut unele probleme de actualitate privind cadrul legal al utilizării unor mijloace de investigaţie specifice cercetării infracţiunilor grave.

Reprezentanții ambelor părți au reafirmat, în final, disponibilitatea de a continua cooperarea instituţională în domeniile de interes comun pentru activitatea judiciară.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti