Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Covasna se solidarizează cu protestul avocaților din Baroul Satu Mare
17.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Covasna a publicat marți, 14 octombrie 2014, un comunicat de solidarizare cu acțiunea de protest a avocaților din Baroul Satu Mare.

Comunicatul integral:

„Consiliul Baroului Covasna întrunit în şedinţă ordinară la data de 10 octombrie 2014 a luat act de existenţa şi de evoluţia protestului declarat de Adunarea Generală Extraordinară a Baroului Satu Mare din 29 septembrie 2014.

Baroul Covasna, de asemenea, de mai mulţi ani se confruntă cu atitudini şi soluţii similare cu cele care au determinat declanşarea protestului din Satu Mare, iar solidarizările exprimate din partea mai multor Barouri din ţară arată că fenomenul vizat nu este unul izolat, ci vizează însuşi întregul corp profesional al avocaţilor din România.

Apreciem că protestul colegilor noştri din Satu Mare este un demers necesar şi justificat pentru atragerea atenţiei organelor de stat competente şi a populaţiei cu privire la modul defectuos în care autorităţile cu competenţe legale de a aplica ferm şi egal legea aduc soluţii vădit nelegale şi astfel, în loc să reprime fenomenul exercitării profesiei de avocat în afara structurilor profesionale legale, îl sprijină şi îi creează o aparenţă de legitimitate.

Apreciem că situaţia creată este deosebit de gravă şi de aceea toate autorităţile competente trebuie să ia masurile legale pentru respectarea fermă a legii şi pe acest segment de activitate, de interes public, iar până la realizarea acestui deziderat Baroul Covasna îşi exprimă cu fermitate solidaritatea faţă de confraţii din Baroul Satu Mare şi susţine protestul iniţiat de aceștia, precum și demersul legal pentru respectarea profesiei de avocat.

Baroul Covasna
Prin decan
Av. dr. Laczkó-Dávid Géza”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.