Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM. Criteriile de departajare a unor cereri concurente formulate de procurorii care ocupă funcţii de conducere
17.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat în ședința de joi, 16 octombrie 2014, criteriile de departajare a unor cereri concurente formulate de procurorii care ocupă funcţii de conducere în temeiul Hotărârii Secţiei de procurori nr. 580 din 16 septembrie 2014, după cum urmează:
1. funcţionarea anterioară la unitatea de parchet unde solicită numirea;
2. vechimea în funcţia de conducere (titularul se află la finalul primului sau celui de al doilea mandat), care, eventual poate fi completată cu informaţii privind vechimea în alte funcţii de conducere;
3. vechimea în gradul profesional aferent parchetului la care se solicită continuarea activităţii;
4. vechimea efectivă în funcţia de procuror.

Secţia pentru procurori a mai hotărât că soluţionarea cererilor formulate în se va face, în principiu, într-un interval cuprins între 6 luni şi 9 luni înainte de expirarea mandatului de conducere.

Totodată, s-a stabilit că existenţa unui post vacant la unitatea de parchet la care se solicită continuarea activităţii se referă exclusiv la posturi de execuţie.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că cererile înregistrate anterior prezentei hotărâri vor fi soluţionate fără respectarea termenului de 6-9 luni.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti