Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor – octombrie 2014
16.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicității joi, 16 octombrie 2014, pachetul lunar privind deciziile referitoare la constatarea neîndeplinirii obligațiilor, prin care sunt acționate în justiție statele membre care nu au respectat în mod corespunzător obligațiile care le revin în conformitate cu dreptul UE.

CE va introduce o acțiune împotriva României în fața Curții de Justiție pentru nerespectarea legislației UE referitoare la deșeurile din industriile extractive. Cauza se referă la iazul Boșneag, un iaz de decantare de 102 hectare în care au fost deversate deșeuri generate de exploatarea minelor de cupru și de zinc din Moldova Nouă, România, și care este, în prezent, aproape complet abandonat. Iazul este o sursă majoră de poluare, răspândind praf toxic care prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană și pentru mediu. România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluționa problema, însă progresele au fost insuficiente.

Comisia a luat 140 de decizii, inclusiv 39 de avize motivate și 11 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti