Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

CE acționează în justiție România pentru deșeurile toxice provenite din activitatea minieră


20 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeană a anunțat joi, 16 octombrie 2014, că va acționa în justiție România pentru nerespectarea legislației UE privind deșeurile miniere, cu referire directă la iazul Boșneag, în care au fost deversate deșeuri provenite din exploatarea minelor de cupru și zinc și care este, în prezent, aproape complet abandonat.

Întrucât iazul prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană și pentru mediu, țara noastră a acceptat să ia măsuri pentru a soluționa problema, însă nu au fost înregistrate suficiente progrese. Astfel, Comisia introduce o acțiune împotriva României în fața Curții de Justiție a UE, în scopul de a se asigura că sunt luate măsuri corective mai rapid.

CE a lansat o acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor împotriva României pe această temă, printr-o scrisoare de punere în întârziere transmisă în octombrie 2012, care a fost urmată de un aviz motivat în februarie 2014. Deși țara noastră a recunoscut faptul că sunt necesare măsuri corective, acestea nu au fost aplicate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii