Varia
JURIDICE

CSM ref. încetarea mandatelor magistraților care compun colegiile de conducere. UPDATE: Hotărârea Plenului CSM


18 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

18 noiembrie 2014: Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității Hotărârea Plenului CSM nr. 1114 din 16 octombrie 2014 cu privire la expirarea mandatului unuia sau a unora dintre membrii colegiului de conducere de la instanţe şi parchete.

Plenul a hotărât că expirarea mandatului unuia sau a unora dintre membrii colegiului de conducere de la instanţe şi parchete nu poate constitui motiv de încetare a mandatului unui alt membru, înaintea expirării pentru acesta din urmă a mandatului de 3 ani, prevăzut de lege,

***

20 octombrie 2014: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de joi, 16 octombrie 2014, că expirarea mandatului unuia sau a unora dintre membrii colegiului de conducere de la instanţe şi parchete nu poate constitui motiv de încetare a mandatului unui alt membru, înaintea expirării pentru acesta din urmă a mandatului de 3 ani, prevăzut de lege, întrucât dispoziţiile art. 49 alin. (2), 77. alin. (3), 82 alin. (3) şi 96 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 limitează la 3 ani mandatul judecătorilor şi procurorilor care compun colegiul de conducere şi nu a colegiului în ansamblul său.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro