Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Omologarea expertizei din cadrul procedurii asigurării de dovezi


22 octombrie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condiţiile în care valoarea de piaţă a imobilului restituit fostului proprietar în urma admiterii acțiunii în revendicare a fost stabilită în procedura asigurării de dovezi, expertiza efectuându-se pe baza constatărilor de la faţa locului privind starea fizică a imobilului, cu toate îmbunătăţirile necesare şi utile realizate de cumpărătorul deposedat, în mod corect instanţa de judecată a reţinut, în admiterea acţiunii întemeiată pe dispoziţiile art. 501 din Legea nr. 10/2001, acea valoare de circulaţie a imobilului. Înalta Curte a mai subliniat că este justificată omologarea expertizei din asigurarea de dovezi, iar nu expertiza ulterioară efectuată în apelul din primul ciclu procesual al cauzei, prin care s-a stabilit o valoare de piaţă ipotetică a imobilului, dat fiind că, între timp, acesta suferise, multiple modificări, comparativ cu configuraţia lui iniţială. (Decizia nr. 478 din 13 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituirea preţului plătit ca urmare a desfiinţării contractului de vânzare-cumpărare încheiat în baza Legii nr. 112/1995, actualizat cu rata inflaţiei)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică